Podle informací deníku šlo o mladého muže ve věku zhruba třiceti let. Tanečník se pokusil oběsit přímo v baletním sále Slovenského národního divadla. Než se mu ale podařilo svůj život ukončit, všimli si ho zaměstnanci divadla a muže zachránili. V současnosti je hospitalizovaný na psychiatrickém oddělení. 

Vedení instituce na případ prozatím uvalilo informační embargo. To ale nezabránilo lidem v klevetách a šíření různých dezinformací... Generální ředitel divadla Matej Drlička si proto nechal svolat celý baletní ansámbl, aby věci uvedl na pravou míru. 

Problémy ve vztahu

Slovenský list k věci vyzpovídal i jistý zdroj z divadla, jenž se s nešťastným mladíkem osobně zná. „Není z Bratislavy a domů za rodiči nejezdí často. Nedávno tam ale byl a mluvil i o nějakých problémech ve vztahu. Je to skvělý člověk, já ho mám velmi rád. Popisoval mi svoje trápení, vědělo nás o nich víc, ale že je bude chtít vyřešit takhle, to by nikoho vůbec nenapadlo,“ prozradil. 

Tentýž člověk navíc vyjádřil názor, že sebevražda byla spíše volání o pomoc, než snaha skutečně „přejít na druhý břeh“. „Kdyby to chtěl opravdu udělat, udělal by to doma, kde by ho neměl kdo zachránit,“ myslí si. 

Jednal ve zkratu?

S tím ale nesouhlasí psychiatr MUDr. Vojtech Pálházy. „Jisté je, že jde o nevyrovnanou osobnost. Ve stresu byl pravděpodobně delší dobu, až v jeden moment přišla chvíle, na kterou nebyl připravený, a ta ho zlomila. Zamlžil se mu mozek, neviděl východisko, tak konal zkratově,“ soudí odborník. 

Vedení Slovenského národního divadla se k věci odmítá vyjádřit. „SND neposkytuje informace o zdravotním stavu svých zaměstnanců,“ uvedlo jen stručně.

Potýkáte se s problémy?

Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc.

Linka první psychické pomoci, nonstop a zdarma: 116 123 

Linka bezpečí pro děti a mládež, nonstop a zdarma: 116 111

 

Video
Video se připravuje ...

V neděli krátce po půlnoci se před Národním muzeem pokusil upálit mladík. (2. červenec 2023) Městská policie hl. m. Prahy

Fotogalerie
5 fotografií