Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Slováka na Třebíčsku někdo zastřelil a zakopal: Patnáct let stará vražda zůstane nevyřešená?

Autor: jel - 
29. října 2023
05:00

Před 15 lety, 10. října 2008, našel náhodný kolemjdoucí u Kožichovic na Třebíčsku mrtvolu muže. Z mělkého hrobu tělo nejspíš vyhrabala zvířata. Kriminalisté neměli čeho se chytit. Minulý rok přišel průlom. Policie zjistila identitu zavražděného a případ si převzala Národní centrála proti organizovanému zločinu. Jenže ani to nepomohlo k vyřešení. Případ byl odložen.

Mrtvé tělo kolemjdoucí našel v místě, kde prochází rybáři k místnímu rybníčku a myslivci při pochůzce do lesa, také sem zavítají turisté a nebo pejskaři. Pachatel zastřeleného muže uložil do mělkého hrobu, který později vyhrabala zvěř. Zřejmě divoká prasata.

Policistům se podařilo zjistit, že muž byl zastřelen zřejmě někdy v době od května 2007 do léta roku 2008. V době smrti mu bylo mezi 25 a 30 lety. Dlouho se jim ale nedařilo zjistit totožnost mrtvého. 

Průlom přišel minulý rok. Kriminalisté vypátrali, že šlo o slovenského občana. Případ byl následně zřejmě vyšetřován jako organizovaný zločin. „Mohu pouze v obecné rovině uvést, že touto věcí se náš útvar (NCOZ) zabývá. Více informací však poskytovat nebudeme,“ řekl loni Blesku mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. 

Jenomže vražda zřejmě zůstane nevyřešená. Policejní mluvčí Dana Čírtková tento týden informovala, že kriminalisté odvolali pátrání související s případem. Ukázalo se, že není koho stíhat. „Věc byla v těchto dnech odložena, neboť se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání proti konkrétní osobě. Více informací poskytovat nebudeme,“ uvedl ve středu Ibehej.

Video  Za katrem: Soňa (†31) zmizela z diskotéky. Její tělo našli nahé v řece.  - Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání