„Státní zástupce VSZ v Praze vykonává dozor v trestní věci vedené NCOZ pro podezření z trestné činnosti organizované zločinecké skupiny působící v procesu zadávání veřejných zakázek ŘSD, zaměřené na páchání trestných činů zjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě a pletichy při zadání veřejné zakázky a veřejné soutěži,“ uvedl Minx.

Na razii upozornil Deník N. „Mohu pouze uvést, že náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení,“ řekl serveru mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Zásah webu potvrdil ministr dopravy Martin Kupka (ODS). „Mám jen základní informaci, že tam policie zasahuje. Předpokládám ale, že důvodem není současná práce ŘSD,“ uvedl. Podle webu se policisté zajímají o zakázky na údržbu silnic za stovky milionů korun.

Server Lidovky.cz následně uvedl, že má být přes 30 lidí. „Už je obviněno více než 30 fyzických a právnických osob. Jde o manipulace se zakázkami na údržbu. Týká se to zakázek za 300 milionů korun,“ cituje server svůj zdroj s tím, že mezi obviněnými není nikdo ze současného vrcholného vedení firmy.

„Poskytujeme maximální součinnost. Součinnost ŘSD a NCOZ probíhá od brzkého rána,“ uvedl pro server iRozhlas.cz mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl. „Během dnešního dne všechnu dokumentaci a data, která po nás žádají, budou mít k dispozici. Žádné konkrétní detaily k této věci nebudeme poskytovat,“ dodal. Podle generálního ředitele ŘSD Radka Mátla probíhá zajišťování dokladů k historickým zakázkám ŘSD.