Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

13 hodin strachu ukončil pozorný Boris: V Hradci Králové našel pohřešovanou dívku

Boris Váňa (vlevo uprostřed) našel v Hradci Králové pohřešovnou dívku.
Boris Váňa (vlevo uprostřed) našel v Hradci Králové pohřešovnou dívku.  (Autor: Policie ČR, Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
25. října 2023
16:20

Policie před několika dny pátrala v okolí Hradce Králové po dívce, která zmizela neznámo kam. Do akce byly zapojeny desítky policistů a strážníků, postupně se zapojila i veřejnost. Díky postřehu a duchapřítomnosti Borise Váni se dívku podařilo v pořádku najít.

Dlouhých 13 hodin trvalo pátrání po dívce z Hradce Králové. Do pátrací akce v okolí města se zapojily desítky policistů a strážníků. Jejich úkolem bylo prověřit desítky míst, kde by se pohřešovaná mohla nacházet, pátrání ale dlouhou dobu nikam nevedlo.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Kromě policistů se do akce zapojila rodina, blízcí a částečně také veřejnost. A tento krok byl nakonec nejúspěšnější. Stačil totiž jeden postřeh pozorného muže, který dívku poznal. „Dívka, které jsem si všiml, odpovídala popisu. Zprvu jsem nevěřil, že by to mohla být ona, ale nedalo mi to. Sám mám děti a s dětmi pracuji i v práci. Když jsem zjistil, že jde o tu hledanou slečnu, hodně se mi ulevilo,“ líčí zpětně své pocity Boris Váňa, který stál u vypátrání dívky.  

Jeho správná reakce potěšila i samotné policisty, kteří mu nakonec poděkovali. „Vážíme si upřímně Vašeho přístupu a všímavosti, která sehrála tu největší a hlavně nejcennější roli. Děkujeme za to, jak jste se zachoval,“ uvedl ředitel královéhradecké policie Petr Sehnoutka. Ředitel policie chtěl Váňu osobně poznat a poděkovat mu.

Video  Pátrání po dvouletém dítěti pohledem z policejního vrtulníku  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání