K nevyprovokovanému napadení došlo ve čtvrtek 17. srpna na Smíchově za kostelem sv. Václava. Na náměstí 14. října tam během dopoledních hodin posedával muž na lavičce, když k němu přišel agresor. Ten si bezostyšně přisvojil jeho telefon a hodlal s ním odejít.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po agresorovi, který napadl muže na Smíchově. Způsobil mu doživotní zdravotní komplikace. (17. srpen 2023) Policie České republiky

„Poškozenému se to nelíbilo, vzal si ho zpět a měl se k odchodu. Po několika krocích se však otočil a v tu chvíli ho podezřelý udeřil do pravého oka, až spadl na zem,“ uvádí mluvčí Policie ČR Jan Rybanský. „Zranění si vyžádalo neodkladné ošetření a následný operativní zákrok na oční klinice. Následky si poškozený ponese do konce života.“ Rybanský později upřesnil, že muž o oko přišel.

I z toho důvodu nyní po útočníkovi, který na sobě měl černé kalhoty a černou mikinu s kapucí, policisté pátrají. A skrze kamerové záznamy se obrací na veřejnost s prosbou o pomoc. „Pokud ho poznáváte, kontaktujte prosím linku 158,“ žádal počátkem září mluvčí. „Výzva platí i pro samotného muže, aby se v rámci objasnění této události dostavil na kteroukoli pražskou služebnu.“ To by mu ve výsledku mohlo být připočteno k dobru, neboť mu za těžké ublížení na zdraví hrozí až desetiletý pobyt v káznici.

Koncem října pak policisté zveřejnili další záznamy, na nichž je podezřelý zachycen, a znovu žádají veřejnost o pomoc.

Fotogalerie
9 fotografií