Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šokující telefonát teroristy Hamásu rodičům: „Tati, podívej, vlastníma rukama jsem zabil 10 Židů!“

Autor: pma, lig - 
26. října 2023
16:23

Konflikt mezi Izraelem a Palestinou je již několik týdnů velmi vyostřený. Situaci rozhodně neuklidňují důkazy týkající se teroristů z palestinského radikálního hnutí Hamás. Izraelské ozbrojené síly zveřejnily v týdnu záznam telefonátu, ve kterém se ozbrojenec chlubí otci, kolik lidí zabil. 

„Tati, mluvím s tebou z mobilu jedné židovské ženské. Zabil jsem ji i jejího manžela. Deset jsem jich zabil, vlastníma rukama!“ chlubí se v záznamu telefonního hovoru, který zveřejnily Izraelské obranné síly (IDF) na sociálních sítích. 

Člen radikálního palestinského hnutí Hamás v hovoru pokračuje a otci neustále říká o všech svých „zásluhách“. „Tati, volám ti přes WhatsApp, podívej se do něj, dělej,“ vybízí Palestinec opakovaně otce, aby si otevřel aplikaci a viděl na videohovoru těla mrtvých civilistů, které před chvílí jeho syn zavraždil.

„Jejich krev je na jejich rukou. Tati? Dej mi raději mámu,“ rozkáže syn otci.„Panebože, Bůh ti žehnej. Kéž tě Bůh přivede zpátky domů,“ odpovídá do telefonu zjevně šokovaná žena. „Mami, tvůj syn je hrdina!“ pyšní se v telefonu terorista. 

„Vrať se domů,“ prosí na záznamu Palestince, kterého oslovuje rodina jako Mahmúd, jeden z příbuzných. „Cože? Není cesty zpět. Je to buď smrt, nebo vítězství,“ ohradí se ke konci záznamu terorista. V době, kdy byl telefonát zřejmě uskutečněn, se rodina člena Hamásu nacházela na území Pásma Gazy. 

12:00
2. 1. 2024
!

Válku v Gaze vyvolal překvapivý útok Hamásu na Izrael 7. října, při kterém podle Izraele zahynulo 1 200 lidí.

Palestinské zdravotnické úřady v Gaze ovládané Hamásem dnes uvedly, že si izraelská operace v Pásmu Gazy vyžádala životy 22 185 Palestinců a dalších 57 035 při ní bylo zraněno. Jen za poslední den bylo podle téhož zdroje při izraelských úderech v Pásmu Gazy zabito 207 Palestinců a 338 jich bylo zraněno.

Izrael tvrdí, že válka v Pásmu Gazy, která podle Reuters proměnila velkou část území s 2,3 milionu obyvatel v trosky a způsobila tam humanitární katastrofu, bude trvat ještě řadu měsíců. Tel Aviv však naznačil novou fázi ofenzívy, když v pondělí jeden z izraelských představitelů uvedl, že armáda tento měsíc stáhne své síly uvnitř Gazy a přejde na několikaměsíční fázi lokálnějších „likvidačních“ operací.

Děkujeme Vám za pozornost u našeho kontinuálního onlinu k válce mezi Izraelem a Hamásem. Další dění na Blízkém východě můžete sledovat i v roce 2024 na Blesk.cz prostřednictvím dílčích článků. Přejeme Vám šťastné vykročení do nového, doufejme, že poklidnějšího roku.

10:32
2. 1. 2024

Izraelská armáda oznámila, že v noci na dnešek podnikla vzdušné údery v Sýrii v reakci na útoky na severní Izrael. 

9:30
2. 1. 2024

Nad letištěm v severoiráckém Irbílu, kde působí američtí vojáci a jejich spojenci, byl sestřelen ozbrojený dron, napsala dnes agentura Reuters s odvoláním na dva nejmenované bezpečnostní zdroje. Zda si incident vyžádal škody nebo oběti na životech, není v tuto chvíli jasné.

Zobrazit celý online

sekebo ( 26. října 2023 17:13 )

Zabil jsi 10 židů vlastníma rukama ty nepodarku? Tak teď bedlivě pozoruj, jestli to s malou pravděpodobností přežiješ, jak dopadne pásmo Gazy a kolik za každého žida skončí Hamásovců na Kirchově. A tohle pro tebe, ty ... , nebude pěkná podívaná. Tyto stvoření jsou schopné uvažovat maximálně 1 tah dopředu a pak přichází hodně krutá realita.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání