Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Při požáru v Předlicích zemřeli rodiče i dvě malé holčičky: Policie odhalila příčinu neštěstí

Autor: ČTK, jel - 
24. října 2023
12:24

V únoru vypukl velký požár v ústecké části Předlice. V plamenech tam zemřeli rodiče Martin a Sandra i jejich dvě malé dcerky, dvouletá Ema a o rok starší Natálka. Policie nyní zveřejnila příčinu strašné tragédie. Hořelo kvůli špatně zapojené rozbočovací zásuvce elektřiny. Policie případ odloží.

O příčině požáru jako první informoval server IDNES.cz, kterému to sdělila mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová. Poté, co policie obdrží písemné vyhotovení znaleckého posudku ze soudního lékařství, případ tragického požáru odloží.

„Příčinou požáru byla nevhodně zapojená rozdvojka elektřiny, která byla použita ve venkovním prostředí,“ uvedla policejní mluvčí. S uzavřením spisu ještě policie čeká na posudek z oboru soudního lékařství. „Zhruba do konce roku bude vydáno usnesení o ukončení prověřování se závěrem, že se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájení trestního stíhání proti konkrétní osobě,“ dodala Hyšplerová.

Požár vypukl v sobotu 18. února v ranních hodinách. Zasahujícím hasičům se požár podařilo uhasit dvacet minut před desátou, bohužel je čekal smutný závěr. Uvnitř nalezli čtyři mrtvá těla. Podle zjištění Blesku šlo o rodinu z Děčína, která byla v Předlicích na návštěvě. 

Táta Martin se údajně pokoušel zachránit dcery i partnerku. Všechny tři spaly ve vrchní části chatky, kam se lezlo po žebříku. Po vypuknutí požáru se otec v doprovodu příbuzné vydal Sandře, Emě i Natálce pomoci. Plameny bohužel vzaly život i jemu. Příbuzná utrpěla popáleniny.

Video  Vyšetřování požáru domku v zahradní kolonii v ústeckých Předlicích. (18.02.2023).  - Blesk/Tereza Malecká
Video se připravuje ...

lucie13 ( 24. října 2023 15:59 )

Smutné

Jirik-ta ( 24. října 2023 14:15 )

NATUR - živit v divoký přírodě tak trochu na divoko🧣

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání