Návrh na podání obžaloby třicetiletého muže byl podán na Městské státní zastupitelství v Praze, kdy podle kriminalistů podezřelý založil ještě další čtyři požáry,“ uvedli kriminalisté. Obvodní soud pro Prahu 7 muže v dubnu poslal do vazby.

K požáru na Císařském ostrově ležícím mezi Stromovkou a Trojou vyjížděli hasiči 11. dubna po poledni, oheň likvidovaly tři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Hořely stáje o rozloze zhruba 20 krát 10 metrů. Ve stájích uhořelo šest koní a dva poníci, nikdo z lidí se nezranil. Hasiči už u stájí na Císařském ostrově zasahovali podle médií na konci března, tehdy likvidovali požár slámy u výběhu.

Do Jezdecké školy Praha 7 chodily děti od tří let, zdravé i postižené, trénovali tu i dospělí. Provozovatel Josef Koudela (70) se pro ně rozhodl oblíbený kout přírody na ostrově obnovit. „Přátelé nám půjčili dva velké a dva malé koně, na kterých už lidé opět jezdí,“ řekl Koudela Blesku. Nyní netrpělivě čeká na smlouvu s magistrátem, který pro novou stáj navrhl pozemek vedle místa tragédie.

Můžete pomoci

Vybudování nového zázemí pro koně i jezdce a pořízení koní můžete podpořit přispěním do sbírky na platformě Donio, kterou založila parta milovníků těchto zvířat.

Video
Video se připravuje ...

Při požáru na Císařském ostrově uhynuli koně HZS Praha

Fotogalerie
43 fotografií