Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie v Hradci Králové dopadla podezřelého ze znásilnění: Dopustil se ho na školačkách?!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
19. října 2023
11:18

Kriminalisté v Hradci Králové dopadli podezřelého muže, kterého viní z výtržnictví a znásilnění. Toho se měl dopustit údajně ve dvou případech na školačkách u hradeckých základních škol. Policie ho zadržela po náročné pátrací akci. Nyní je ve vazbě.

O případu informovala mluvčí královéhradecké policie Iva Kormošová. Ta uvedla, že 34letého muže kriminalisté zadrželi v pondělí dopoledne. Následně ho vyšetřovatel obvinil z přečinu výtržnictví a zvlášť závažného zločinu znásilnění.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

„Přečinu se měl dopustit v prvním zářijovém týdnu na jedné školačce v blízkosti jedné základní hradecké školy a zločinu o tři týdny později v blízkosti jiné základní hradecké školy na jiné školačce,“ popsala bez bližších podrobností Kormošová.

Policisté po přijetí oznámení spustili „rozsáhlé opatření“ v blízkosti všech škol v Hradci Králové. „Zajišťovali a vyhodnocovali kamerové systémy, vyslýchali školáky, svědky a další osoby, sestavovali identikity a tipovali pachatele. Na základě shromážděných důkazů a zjištěných informací muže odhalili a zadrželi,“ dodala.

Zadržený 34letý muž měl vydat nůž, který měl v době činů u sebe. Následně mu byl zadržen zbrojní průkaz a legálně držené krátké zbraně a střelivo. Obviněný muž skončil ve vazbě, hrozí mu trest vězení od pěti do dvanácti let.

Video  Soud poslal do vazby 19letého mladíka. V Náchodě se pokusil znásilnit dvě ženy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání