Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Žena převážela žirafí bobky v letadle: Z trusu si chtěla udělat náhrdelník!

Autor: hpe - 
6. října 2023
14:52

Na letišti v Minneapolis byla zadržena mladá žena, která převážela krabici se žirafími výkaly z dovolené v Keňi. Měla v plánu si z nich vyrobit vlastní šperk. Plány jí však zhatili místní celníci, kteří exkrementy zlikvidovali. Převážení výkalů představuje potenciální ohrožení zdraví občanů, tvrdí odborníci. 

Mladá Američanka si při návratu z dovolené v Keni přivezla domů nevídaný suvenýr. Do krabice pečlivě posbírala žirafí exkrementy, ze kterých si plánovala doma vyrobit náhrdelník. Dle jejich vlastních slov pro ni tato technika není vůbec cizí. V minulosti si totiž vyrobila podobný šperk z výkalů losa. Při prohlídce na letišti ve městě Minneapolis o svém nákladu hned nevědomky informovala celníky. Ti se nestačili divit a krabici ženě hned zabavili. 

Překvapená cestující nic nezmohla. Převážet předmět podobného typu je legální pouze pod přísným dozorem veterinárních služeb. 

„Pokud daná osoba vstoupila na území USA a neoznámila převoz těchto předmětů, je tu velký risk, že by dotyčný mohl chytnout z exkrementů nemoc a rozvinout si tím vážné zdravotní problémy,“ uvedl ředitel celní správy v Chicagu LaFonda D. Sutton-Burke pro server Daily Mail.

Za ilegální převážení žirafích výkalů mohla žena dostat pokutu pohybující se zhruba v rozmezí 7–23 tisíc korun. Tím, že o svém nákladu dala zaměstnancům hned vědět, byla pokuty zproštěna a žádný postih ji nečeká. 

Riziko nákazy bylo okamžitě eliminováno, jelikož krabice byla spolu se svým obsahem okamžitě zlikvidována odborným pracovníkem. 

Podívejte se na velkou žirafí galerii: 

Video  Brněnská zoo se dočkala žirafího samce, čekala na něho dva roky.  - Zoo Brno: Michal Vaňáč
Video se připravuje ...

 

Celebrity-chachacha ( 7. října 2023 10:54 )

Moh bych jí poslat moje bobky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání