Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Máma zastřelila vlastní dceru (†16): Myslela si, že pálí na psa, který chce zakousnout koťátka

Autor: hpe - 
7. října 2023
16:29

Amanda Moffetová (43) ve snaze bránit život koťat, které ohrožoval toulavý pes, místo toho zastřelila vlastní dceru Laramie (†16). Žena na psa vytáhla zbraň a do tmy vystřelila. „Nezkontrolovala jsem, jestli je má dcera v dostřelu,“ přiznala u soudu. 

K nešťastné nehodě došlo v říjnu roku 2018. Nejdřív to byl den jako každý jiný. Nic nenasvědčovalo blížící se rodinnou tragédii. V noci se u rodiny Moffetových žijící v Nowatě ve státe Oklahoma objevil toulavý agresivní pes, který se snažil ublížit jejich koťatům.

Na tuto okolnost Amandu upozornila dcera Laramie. Máma se rozhodla neprodleně jednat a došla si do domu pro ruční zbraň. Poté z verandy ve tmě zamířila na tvora, o kterém si myslela, že je pes. Byla to však její dcera Laramie. 

Záhy po incidentu se Amanda doznala k neúmyslnému zabití, avšak případ se vlekl dalších pět let. Především kvůli snaze policie prošetřit další okolnosti nehody. Strážce zákona zajímalo, zdali se Amanda s dcerou onoho dne nepohádala a zdali vystřelila jen jednou.

Motiv, který by nasvědčoval tomu, že by Amanda měla svou dceru zavraždit se však nenašel. Matka naopak s úřady spolupracovala a nic před nimi neskrývala. 

„Když jsem vystřelila, byla venku už tma a věděla jsem, že moje dcera je někde venku a snaží se zachránit naše koťata před psem. Předtím než jsem vystřelila, neověřila jsem, jestli je někde v blízkosti.“ uvedla na serveru Daily Mail Amanda o událostech osudné noci. 

Amanda nyní čelí až 8 letům za mřížemi. Vzhledem k výsledkům vyšetřování je velmi pravděpodobně, že trest bude nakonec podstatně nižší. Prozatím je žena pod dohledem, ale na svobodě. Laramie byla rodinou velmi milovaná. Zbožňovala zvířata a pořád se usmívala tvrdí rodinní příslušníci. 

„Každý majitel zbraně má legální zodpovědnost za to, aby byl při střelbě extrémně opatrný...Tento případ bohužel jen poukazuje na potenciální tragické následky pokud si dotyčný pozor nedá,“ komentuje situaci advokát Clinton Johnson na serveru Daily Mail.

 

Video  Gertraud Azberger. Matka z pekla zavraždila své 4 novorozence, aby si udržela partnera  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání