Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Senior (88) se v Hlinsku ztratil na své narozeniny: Našel ho až policejní vrtulník

Ztraceného seniora v Hlinsku vypátral policejní vrtulník.
Ztraceného seniora v Hlinsku vypátral policejní vrtulník.  (Autor: Policie ČR)
Autor: VaB - 
5. října 2023
14:53

Své 88. narozeniny oslavil senior z Hlinska opravdu netypicky. K večeru si vyšel s pejskem na procházku, za městem u lesů ale upadl a už se nedokázal zvednout. Měl ale štěstí v neštěstí – během několika málo minut ho vypátrala posádka policejního vrtulníku.

V pondělí se na policisty v Hlinsku obrátila vystrašená seniorka s tím, že se jí domů nevrátil manžel. Pohřešovala ho už od odpoledne, co odešel se svým jezevčíkem na obvyklou procházku. Policisté se okamžitě dali do akce, za ženou dorazili a po muži začali zároveň pátrat.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Důchodce, který ten den slavil své 88. narozeniny, byl poměrně vitální a bez zdravotních potíží. Zároveň se jim kontrolou restaurací a hospod podařilo vyloučit, že by někde nečekaně slavil. „Do Hlinska mezitím dorazil i policejní kynolog a policisté z chrudimské OHSky. V Hlinsku jsme požádali o spolupráci i městskou policii a prostřednictvím jí i město s vyhlášením pátrání místním rozhlasem,“ popsala mluvčí policie Markéta Janovská.

Pátrání se mezitím nikam dál neposouvalo a muže se nikde nedařilo najít. Velitel proto svolil k tomu, že na místo poletí vrtulník letecké služby. Z Brna vyletěl vrtulník vybavený termovizí. A brzy slavili úspěch, po pár minutách pátrání se tříčlenné posádce za městem u lesů podařilo starého muže najít.

„Jak jsme nakonec zjistili, pán při procházce na louce upadl a nemohl se zvednout. Na místo jsme proto přivolali i záchrannou službu, která pohřešovaného odvezla k vyšetření do nemocnice. Pejska kolegové odvezli manželce a za policii pánovi přejeme ještě mnoho dalších vitálních let,“ dodala Janovská.

Video  Pátrání po dvouletém dítěti pohledem z policejního vrtulníku  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání