Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Senior u Moravského Berounu zapadl i s kolem do bahna: Našel ho vrtulník s termovizí

Autor: VaB - 
28. června 2023
16:05

Pod elektrickým kolem uvízlým v bahně s vypětím všech sil mával senior na policejní vrtulník. Vydal se ze své chaty zřejmě na výlet, cestou zapadl a nedokázal se dostat ven. Naštěstí u sebe měl telefon, pomocí kterého se s ním spojili policisté. Staříka pak našel vrtulník s termovizí.

79letý pán se vydal ze své chaty u Moravského Berouna na výlet 20. června kolem poledne. Policisté bohužel nevěděli, kam směřoval, jel ale na elektrickém kolem. Naštěstí měl u sebe telefon, na který mu poté zavolali.

Od seniora se dozvěděli, že zapadl do bláta v lese a nemůže se dostat ven. Situace nabývala na dramatičnosti, policisté do akce zapojili desítky kolegů včetně vrtulníku letecké služby. „Právě díky němu byl nakonec muž v pozdních večerních hodinách nalezen zaklíněn pod jízdním kolem v bahnitém těžce přístupném lesním terénu,“ popsala mluvčí policie Petra Vaňharová.

Vyčerpaného seniora bez sil objevili za pomocí termokamery, poté k němu navedli policisty na zemi, kteří ho zachránili. „Vyčerpaného seniora policisté vyprostili a přemístili na lesní cestu, kde se jej ujali zdravotníci, kteří jej transportovali do nemocnice,“ zakončila policistka.

Video  Ztraceného seniora zapadlého v bahně našel policejní vrtulník.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání