Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Na dálnici se převrátil autobus plný školáků: Nehodu nepřežila jedna z žaček (†14)

Aktualizováno -
29. září 2023
17:02
Autor: ČTK, rc - 
29. září 2023
15:46

Na dálnici M53 u Liverpoolu na severozápadě Anglie se v pátek ráno převrátil autobus plný školáků, při nehodě zemřel řidič a čtrnáctiletá dívka. V autobuse bylo dohromady 54 cestujících, převážně žáků dvou středních škol z města West Kirby. Mluvčí záchranné zdravotnické služby podle serveru BBC uvedla, že dvě z dětí skončily v nemocnici s vážnými zraněními, dalších osm je hospitalizováno s lehčími zraněními.

Na leteckých záběrech z místa nehody byl vidět bílý autobus ležící na boku, částečně mimo vozovku. Vedle něj stála auta zasahujících hasičů. V jednom směru se osobní auta hromadila v kolonách, opačný směr byl prázdný. Na místo letěly dva vrtulníky záchranářů.

Policie uvedla, že psychologickou pomoc odborníci poskytují i dětem, které cestovaly v konvoji s havarovaným autobusem a byly očitými svědky nehody.

„Naše pohotovostní oddělení je v současné době velmi vytížené, a proto prosíme rodiče, aby své děti na oddělení přiváděli pouze v naléhavých případech,“ uvedla v prohlášení dětská nemocnice Alder Hey v Liverpoolu.

Stávkující zdravotníci z univerzitní nemocnice Wirral na okraji Liverpoolu přerušili stávku a nabídli se, že mohou pomoci s ošetřením malých pacientů. Z úcty k rodinám zraněných dětí také odbory sdružující stávkující lékaře uvedly, že se dnes zdrží komentářů a aktivit na sociálních sítích.

 

Video  Cyklista jel v Plzni po přechodu na červenou, narazil do auta.  - MP Plzeň
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání