Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matka rok tajně používala kreditku svého přítele: Utratila přes 168 000 korun za fast food!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia, iStock, TikTok)
Autor: lim - 
11. října 2023
21:07

Matka tajně používala kreditní kartu svého přítele, aby si téměř rok objednávala stovky jídel. Během dvanácti měsíců utratila v přepočtu téměř 168 000 korun, podle její výpovědi se však jednalo o omyl.

Čtyřiadvacetiletá Brittany Narbettová tajně používala rok údaje z platební karty svého přítele, který ji jednou nechal použít svou kartu k zaplacení objednávky. V průběhu roku zaplatila za 211 objednávek téměř 168 000 korun. Jednalo se hlavně o řetězce McDonald’s, Subway či Costa. Jen u McDonald’s mladá matka zaplatila přes 100 objednávek.

Když přítel zjistil, co se děje, kontaktoval policii. Během slyšení u norwichského magistrátního soudu se matka přiznala ke 14 podvodům: „Lituji toho, že se to stalo, samozřejmě, že lituji. Nic, co bych mohla říct, na tom nemůže nic změnit.“ Podle serveru Daily Mail Narbettová nejprve popírala, že by platební údaje používala úmyslně, prý šlo o nehodu.

Během soudu byla odsouzena ke dvaceti dnům nápravné činnosti a 12měsíčnímu programu léčby duševního zdraví. Bylo jí také nařízeno, aby oběti vrátila všechny peníze. „Jsem rád, že oběť dostane své peníze zpět prostřednictvím odškodnění, a doufám, že zavedená opatření zabrání Narbettové v opakování trestné činnosti“, dodává vedoucí norwichské policie Duncan Etchels.

Video  Za dětskou obezitu nemůže fast food, ale rodiče. Jak je na tom vaše dítě?  - Vím co jím
Video se připravuje ...

baronessa ( 12. října 2023 06:23 )

Hloupý titulek - jaká matka svého přítele?

Moly28 ( 12. října 2023 00:26 )

Redaktoři, vyhledejte si prosím, jaký je rozdíl mezi kreditkou a platební kartou. Jak u blbe.ch pořád dokola

Jiří Zvěřina ( 11. října 2023 22:44 )

Asi mu peníze nechyběly, když na to přišel až po roce...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání