Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Chlapec rodičům ukradl auto a vyjel si na výlet: U Slaného začal ujíždět policistům!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: VaB - 
21. září 2023
15:41

Chlapec u Slaného ukradl rodičům auto a dal se na několik desítek kilometrů dlouhý výlet. Když ho chtěla zastavit policejní hlídka, začal neřidič školního věku ujíždět. Místy až 180kilometrovou rychlostí! Nakonec se na Rakovnicku vyboural. Když policisté volali jeho mamince, nestačila se divit. Myslela si totiž, že její syn leží doma v posteli a spí…

17. září volal řidič na linku 158 s tím, že před ním na silnici kličkuje auto ze strany na stranu a vjíždí nebezpečně do protisměru. Automobil jel po silnici I/16 ve směru na Slaný. Na místo okamžitě vyjela hlídka policistů, auto našla a řidiče se rozhodla zastavit.

 

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Jenže… „Jeho reakce byla naprosto opačná a místo zastavení sešlápl plynový pedál a začal policistům ujíždět,“ popsal mluvčí policistů Tomáš Hromádko. Šofér začal ujíždět rychlostí až 180 kilometrů v hodině a nebezpečně kličkoval po silnici. Pak sjel na obec Srbeč na Rakovnicku. „Zde pronásledování pokračovalo až do chvíle, kdy vozidlo havarovalo, nejprve vyjelo mimo vozovku a poté narazilo do stromu,“ dodal mluvčí.

Když policisté doběhli k autu, nestačili se divit. Za volantem seděl nezletilý chlapec. „K udivení všech uvedl, že ve vozidle, které je jeho rodičů, cestoval sám a celou dobu seděl za volantem a řídil. S vozidlem vyrazil od domu jeho rodičů na Litoměřicku a urazil téměř 60 kilometrů, než došlo k havárii, ze které naštěstí vyvázl jen s lehkými oděrkami,“ popsal neobvyklý případ Hromádko.

Lehce zraněného chlapce pak záchranná služba převezla do nemocnice k preventivnímu vyšetření. Policisté pak volali „řidičově“ mamince, která se nestačila divit. Myslela si totiž, že její syn je doma v dětském pokoji a spí – a on mezitím ujížděl policistům.

Gemino Gemello ( 21. září 2023 18:39 )

Tak chlapec ukradl auto a ujížděl policistům. Na jiném webu podobná zpráva s titulkem: "Údajná studentka autoškoly se řítila Prahou v protisměru a rychlostí 180 km/h. Nezastavila ji ani střelba." O důvod víc proč perzekvovat seniory a brát jim řidičáky kvůli věku

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání