„Pocitově si myslím, že máme spoustu nemovitostí mimo Prahu, které nepotřebujeme, a je zbytečné tam platit za správu nebo to nechat chátrat. Takže jsme se na výboru pro majetek domluvili, že bychom si nechali od (magistrátního) odboru majetku udělat přehled a rozhodli se, co s tím dál," řekl Zábranský.

Mezi domy, jejichž budoucnost Praha v současné době řeší, je budova ve středočeských Skryjích, která v minulosti sloužila k rekreaci. „Nějakou dobu je již nevyužita a obec Skryje o ni má zájem, tak řešíme, zda jim to prodat," řekl Zábranský. Zda se domu nakonec město zbaví, bude podle radního záležet na dalších jednáních a na vyjádření některých magistrátních odborů, například školského.

Prodat se již nějakou dobu město snaží zámek, který má ve Svojšicích na Kolínsku. „Tam byl ústav pro mentálně postižené, který už tam naštěstí není. Ale co vím, tak o zámek nikdo moc nestojí," řekl Zábranský. Magistrát se zámek pokusil v uplynulých letech prodat, avšak nenašel kupce. Dům je v havarijním stavu a ještě před přestěhováním klientů byla využívána pouze jeho část.

Naopak rekonstruovat se tehdejší vedení města rozhodlo v loňském roce rekreační objekt Duncan v Janských Lázních, kdy do suterénu, zateplení nebo technického vybavení schválilo investici 71 milionů korun. Budova se nachází na hranici Krkonošského národního parku a slouží pro ubytování dětí na školách v přírodě.

Vedení města chce také vytvořit mapovou aplikaci svého majetku, ve které bude zveřejněn veškerý městský majetek a informace o něm. Cílem je zlepšit hospodaření s majetkem a zároveň usnadnit orientaci obyvatel a postup například zájemcům o pronájmy městských prostor. Praha se dlouhodobě potýká s nepřesnou a nefunkční evidencí svého majetku. Město vlastní zhruba 16.000 pozemků a další tisíce budov a patří mu rovněž komunikace, lesy nebo parky.