Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Soud poslala vraha z Dolního Dvořiště do vazby: Kriminalisté stále hledají důležité předměty

17. září 2023
15:17

Devětatřicetiletý muž, kterého policie obvinila z vraždy ženy v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku, je ve vazbě. Obviněný podle kriminalistů navíc ženu na jejím pokoji v penzionu okradl. Stíhaného muže poslal soud do vazby v pátek, řekla ČTK jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Dodala, že obviněnému hrozí až výjimečný trest. „Kriminalisté na případu nadále intenzivně pracují a žádají o spolupráci širokou veřejnost. Konkrétně osoby, které se pohybují v okolí obcí Dolní Dvořiště, Rybník, Trojany, Bujanov, Kaplice, Nažidla, Všemyslice a dále směrem na Kaplici. Může se jednat o místní obyvatele, chataře, houbaře či turisty, kteří by při svých cestách mohli nalézt pro kriminalisty důležité předměty. Jedná se o mobilní telefon, pánské oblečení, dámskou peněženku a klíče,“ uvedla mluvčí. Svědci mohou volat na linku 158.

Policie o případu informovala v pondělí večer. Mrtvou čtyřiačtyřicetiletou ženu nalezl v pokoji její známý. Policisté v souvislosti s případem ve středu pátrali po důležitém svědkovi vraždy, kterého po pár hodinách nalezli. „Zda se jednalo o nyní obviněného, nebudeme komentovat,“ řekla Schwarzová.

Dodala, že muž stojí i za vloupáním do tří objektů a založil dva požáry. „Hypotézy kriminalistů, kdy spojovali tyto skutky s násilným trestným činem, tak byly naprosto správné. Ve čtvrtek pachatele obvinili ze spáchání zločinu vraždy, kterou spáchal s úmyslem získat pro sebe nebo jiného majetkový prospěch,“ řekla mluvčí. Kriminalisté navrhli pro stíhaného vazbu.

Jde o druhé násilné úmrtí v letošním roce v Jihočeském kraji. Od července policisté vyšetřují vraždu novorozence, jehož tělo nalezli v kontejneru na posyp u bytového domu v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku.

Video  Na Žižkově v Táboritské ulici došlo k násilnému úmrtí jedné ženy. Druhá skončila po napadení v kritickém stavu. (24. srpen 2023)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání