Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

U Hořovic spadlo letadlo do zahrady: Při nehodě zemřel starosta obce Zaječov a další člověk

Aktualizováno -
12. září 2023
21:32
Autor: VaB - 
12. září 2023
09:46

Tragédie u letiště v Hořovicích! Spadl tam ultralight se dvěma lidmi, oba muži havárii nepřežili. Podle policie letoun spadl na zahradu rodinného domu. Na místo zamířily i dva vrtulníky letecké záchranné služby z Prahy a Plzně. Záchranáři se posádku snažili 40 minut marně resuscitovat. Podle středočeské hejtmanky je jednou z obětí starosta obce Zaječov Vladimír Havlík.

K pádu ultralightu došlo zhruba kolem deváté hodiny ráno. „Letoun dopadl na zahradu rodinného domu,“ potvrdila Blesku mluvčí středočeské policie Michaela Richterová. Podle prvotních informací se na zahradě neměl nikdo nacházet. Zdravotnická záchranná služba na místo vyslala dva vrtulníky letecké záchranné služby z Prahy a Plzně.

„Na místě jsme měli v péči dva těžce zraněné pacienty, oba muži utrpěli těžká mnohočetná poranění. I přes snahu všech posádek na místě a zhruba 40 minut trvající resuscitaci svým zraněním bohužel podlehli,“ doplnila mluvčí záchranářů Monika Nováková. Podle informací Blesku měla být posádka po pádu uvnitř letounu zaklíněná. 

„Okolnostmi a příčinou pádu letadla s tragickými následky se budou zabývat berounští kriminalisté ve spolupráci s pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Kriminalisté u zemřelých osob nařídili soudní pitvu pro zjištění přesné příčiny smrti,“ dodala Richterová. 

Středočeská hejtmanka v úterý večer na sociální síti X, dříve twitteru, napsala, že jednou z obětí nehody byl starosta obce Zaječov Vladimír Havlík (nezávislý). „Byl i dlouholetý člen Komise pro spolupráci s městy a obcemi Středočeského kraje,“ uvedla Pecková, která zároveň vyjádřila soustrast pozůstalým po obou obětech. „Ačkoliv jsme neměli vždy stejný názor, on vždy obhajoval řešení, o kterém byl přesvědčen, že je nejlepší pro Zaječov. Svou práci vykonával s láskou a nasazením a velká podpora veřejnosti mu byla odměnou. “ dodala hejtmanka.

Video  Pád ultralightu v Tlusticích nepřežili dva muži. Letoun spadl na zahradu rodinného domu.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

eduskakittyhumlinka ( 13. září 2023 18:01 )

Tak určitě víš kolik panu starostovi bylo a kolik vážil!! Takový lidi jako seš ty, by neměli absolutně mít právo se vyjadřovat ...stačilo by jen upřímnou soustrast rodině 😭😭

bullshit ( 13. září 2023 16:52 )

Jirik-ta ( 13. září 2023 10:23 )

v jiných leteckých společnostech je to obdobné.

Jirik-ta ( 13. září 2023 10:21 )

Jirik-ta ( 13. září 2023 10:20 )

myslím, že myslí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání