Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Agresivní řidič brutálně mlátil klimatické aktivisty: Sedící lidi kopal a mlátil pěstmi

Autor: štt - 
8. září 2023
16:44

Během protestu v Mannheimu došlo k potyčce mezi skupinou demonstrantů a řidiči. Příznivci Poslední generace obsadili silnici a přes opakované výzvy odmítali ustoupit. Jeden z šoférů nedokázal udržet své emoce na uzdě a mladé aktivisty surově zbil.

Ve středu odpoledne skupina klima aktivistů svými těly zahradila silnici vedoucí od hlavního nádraží, což jeden z řidičů blokovaných aut nesl obzvlášť těžce. Naštvaný muž nejdříve vzal jednu z členek a odhodil ji stranou. Poté přišel k chlapci a kopnul jej. Než se odebral zpět k vozu, zmlátil ještě jednu z mladistvých osob. Video druhý den hnutí sdílelo na svém instagramovém účtu.

Video  Řidič surově napadl klima aktivisty blokující dopravu v Mannheimu.  - Instagram
Video se připravuje ...

Policie podezřelého muže ihned zatkla. Dle serveru SWR se k činu přiznal. Zatím však nebyl z trestného činu napadení obviněn.

V sobotu členové hnutí blokovali most Konrada Adenaura nacházející se rovněž v Mannheimu. Skupina na své webové stránce uvedla, že jedna ze zasahujících policistek měla vzít olej na vaření a polít jednoho z aktivistů. Dále zástupci hnutí upozornili, že zadržení byli na policejní stanici prohledáváni nazí.

Protesty jsou součástí boje za urychlení vládních kroků, které mají snížit dopad lidské činnosti na životní prostředí.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání