Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Policie dopadla sériového vraha: Deset lidí pohřbil u sebe v kuchyni!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
8. září 2023
08:31

Rwandská policie oznámila, že zadržela muže, kterého podezírá ze série vražd; na jeho pozemku byla nalezena pohřbená těla deseti lidí. Informovala o tom agentura AP. 

Sousedi podezřelého uvedli, že s nimi 34letý Denis Kazungu příliš nemluvil. Podle policie lákal lidi z barů do svého domu na předměstí hlavního města Kigali. Server BBC News uvedl, že muž zabil nejméně deset lidí a zakopal je v kuchyni.

Bylo nalezeno několik těl, ale přesný počet bude určen až po forenzním vyšetřování, uvedl mluvčí policie Thierry Murangira. „Své oběti, většinou prostitutky, lákal k sobě domů, kde je okradl o telefony a další věci a pak je uškrtil a pohřbil v díře vykopané v kuchyni svého pronajatého domu,“ uvedl Murangira.

Státní deník The New Times citoval Kazunguova pronajímatele Augustina Shyirambereho, který uvedl, že podezřelý již několik měsíců neplatil nájem a zamezil mu v přístupu na pozemek. Pronajímatel se obrátil na úřady s žádostí o pomoc. Na vraždy se přišlo až ve chvíli, kdy policie přišla muže vystěhovat, a ten se k trestné činnosti sám přiznal. Policisté poté objevili těla.

Jeden ze sousedů uvedl, že podezřelý byl ženatý a pronajímal si dva domy: jeden pro svou rodinu a druhý neobydlený. Vlastnil obchod s náhradními díly na motocykly, uvedl soused.

Představitel čtvrti Busanza, kde Kazungu žil, uvedl, že podezřelý byl již dříve zadržen kvůli údajné loupeži a znásilnění, ale později byl propuštěn.

Video  Agresor napadl strážníka v Břeclavi, ten ho postřelil, policie hledá svědky.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Lomikel ( 8. září 2023 12:11 )

dělal si zásoby jídla na zimu, nebo na období dešťů??...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání