Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Tragická nehoda v Kaplici: Srážku kamionu s autem nepřežili tři lidé

Autor: ČTK, VaB - 
24. srpna 2023
15:15

Tragická dopravní nehoda v Kaplici na jihu Čech si vyžádala tři lidské životy. Došlo tam ke střetu osobního auta s nákladním. Silnice I/3 je kompletně uzavřena.

Při srážce osobního vozu s nákladním autem v Kaplici na Českokrumlovsku zemřeli ve čtvrtek odpoledne tři lidé. Dva cestovali v osobním voze, které zřejmě nedalo přednost při vjezdu na hlavní silnici a srazilo jej nákladní auto. Třetí obětí je řidič kamionu. ČTK to řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Silnice I/3 je v místě nehody zcela uzavřena, informují jihočeští hasiči.

Blesk kalkulačka – přemýšlíte o životním pojištění?

Záchranná služba na místo vyslala několik posádek a vrtulník. „V osobním voze cestoval starší pár. Ačkoliv první posádka byla na místě do 4 minut od přijetí výzvy, nebylo oběma už jak pomoci, neboť oba utrpěli fatální poranění neslučitelná se životem a zemřeli ještě před naším příjezdem,“ uvedla mluvčí záchranářů Zuzana Fajtlová. Ani třetí řidič neměl šanci na přežití a zemřel před jejich příjezdem. 

Původně policie uvedla, že v Kaplici zemřeli dva lidé v osobním autě, které nedalo přednost při vjíždění na hlavní silnici. Následně však policisté dodali, že na místě zahynul i řidič nákladního vozu. 

Silnice I/3, která spojuje České Budějovice s hraničním přechodem do Rakouska, je kvůli tragické události uzavřena. Policie odklání dopravu na vedlejší vozovky.

Video  Srážka tramvají (24. srpna 2023)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání