Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Auto s českou rodinou se zřítilo z desetimetrového srázu v Rakousku: Nefungovaly brzdy!

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: Reprofoto ORF 2)
Autor: ČTK - 
23. srpna 2023
10:25

Osobní automobil s pětičlennou rodinou, řízený 55letou Češkou, se zřítil ze srázu poté, co kvůli nefunkčním brzdám sjel ze silnice u rakouského Liezenu. Všichni cestující vyvázli bez zranění, informovala o tom agentura APA.

Nehoda se stala v úterý odpoledne u lyžařského střediska Reiteralm ve spolkové zemi Štýrsko v centrální části Rakouska. Vozidlo se řítilo po srázu téměř kolmo zhruba deset metrů, ale jeho pád zbrzdily keře a stromy. Přes velkou výšku zůstalo všech pět cestujících nezraněno, potvrdilo štýrské policejní ředitelství.

Řidička uvedla, že nefungovaly brzdy, když sjížděla z letního parkoviště Reiteralm směrem do údolí. Když chtěla v pravotočivé zatáčce přeřadit z druhého na první rychlostní stupeň, automobil podle policie při příliš vysoké rychlosti vyjel ze silnice a zřítil se.

Ve voze seděli kromě řidičky její 54letý partner a jejich tři děti ve věku 18 až 22 let. Všichni se z automobilu dostali sami. Auto vyzvedli zpátky na silnici hasiči s pomocí navijáku a jeřábu.

Video  Následky ošklivé dopravní nehody v Černokostelecké ulici. Žena prorazila svodidla a se svým vozem spadla z mostu přímo do kolejiště. (3. srpen 2023)  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání