Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

35 mrtvých po výbuchu benzinky v Rusku: „Vypadá to tu jako ve válce“. Putin vyjádřil soustrast

Aktualizováno -
15. srpna 2023
11:21
Autor: ČTK - 
14. srpna 2023
23:00

Nejméně 35 lidí přišlo o život a další desítky utrpěly zranění v důsledku exploze a požáru na benzinové stanici v Machačkale na jihu Ruska. S odvoláním na regionální úřady a federální ministerstvo pro mimořádné situace to dnes uvedla agentura TASS. Záchranáři pokračují v rozebírání ruin a pátrání po lidech pod sutinami.

Machačkala je správním centrem Dagestánu, jedné z autonomních republik na ruském severním Kavkazu. Mezi oběťmi jsou tři děti, uvedl na svém webu listu Kommersant s odvoláním na regionální úřady.

„Podle aktualizovaných údajů v důsledku incidentu zahynulo 35 lidí,“ uvedl zdroj agentury TASS. Informaci podle agentury následně potvrdilo ministerstvo pro mimořádné situace a upřesnilo, že těla dalších pěti lidí byla nalezena při prohledávání sutin. Dříve úřady informovaly o 30 mrtvých.

Přes 60 zraněných je podle ruského ministerstva zdravotnictví hospitalizovaných v nemocnici, včetně 16 dětí.

Požár, který vypukl v pondělí pozdě večer, zachvátil plochu 600 metrů čtverečních, než se 260 hasičům podařilo uhasit. „Vypadá to tu jako ve válce,“ vylíčil situaci očitý svědek podle agentury Reuters.

Ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil soustrast rodinám a blízkým obětí a „zraněným přeje brzké uzdravení,“ uvedl v tiskovém prohlášení Kreml.

Šéf Dagestánu Sergej Melikov na tiskové konferenci za příčinu požáru na stanici označil výbuch kontejnerů naproti benzince. Jeho příčiny se zjišťují.

První informace byly o výbuchu přímo v Machačkale, radnice později upřesnila, že se benzinka nachází na hranici města.

Do Machačkaly vyslal ruský ministr zdravotnictví Michail Muraško tým lékařů z Moskvy. Ministr pro mimořádné situace Alexandr Kurenkov nařídil přepravit raněné z Machačkaly do Moskvy, speciálně upravené letadlo Il-76 vyletělo z Moskvy.

Video  Mohutný výbuch ve městě nedaleko Moskvy (9.8.2023)  - reprofoto Twitter
Video se připravuje ...

 

bullshit ( 16. srpna 2023 12:25 )

Žádní teroristé Onane ale chlapi tam zase odhodili nedopalky když dopili láhve s vodkou.

Jituska 1 ( 15. srpna 2023 22:54 )

Pozar zacal pozde vecer, 3 deti mrtve a 16 deti zranenych .....otazka,Co delaly ty deti tak pozde venku ?

dulin ( 15. srpna 2023 10:19 )

Vypadá to tu jako ve válce,bohužel válce na Ukrajině,ale nebojte se také se dočkáte,ele potom nebudete mít čas psát ty vaše žalozpěvy vy zauralský mongolové.

Zobrazit celou diskusi