Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující scéna v Aši: Šílenec na policejním autě odpálil podomácku vyrobenou výbušninu!

Autor: VaB - 
5. srpna 2023
11:28

Přiběhl, na policejní auto umístil výbušninu, zapálil doutnák a utekl. Po chvíli se ozvala ohlušující detonace a z vozu začal stoupat kouř. Pachatele (40) nepochopitelného činu policisté po hodině dopadli. Řekl, že explozi způsobil kvůli osobním problémům. K výbuchu došlo v hustě obydlené části města, nikomu se ale naštěstí nic nestalo.

K explozi došlo ve čtvrtek zhruba v jedenáct hodin odpoledne u místního oddělení v Aši. Na parkovišti před služebnou přistoupil muž k jednomu ze zaparkovaných policejních automobilů, pod kapotu nacpal podomácku vyrobenou výbušninu a tu následně zapálil. Poté utekl.

„Po několika málo vteřinách nastala detonace. Výbuch poškodil kapotu služebního vozidla, motorovou část, čelní sklo a palubní desku. K vozidlu byli po výbuchu okamžitě přivoláni hasiči, kteří po svém rychlém příjezdu zabránili vzniku požáru služebního automobilu,“ popsal mluvčí policistů Jakub Kopřiva s tím, že poškozeno bylo i auto jejich kolegů z Německa.

Video  Pachatel odpálil s pomocí výbušniny v Aši policejní auto.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

K výbuchu došlo v hustě zastavené oblasti nedaleko paneláků. Podle policistů si 40letý pachatel musel být, i vzhledem ke svému vzdělání a vztahu k pyrotechnice, vědom, že mohlo dojít k výbuchu i okolních aut. „Policisté se případem začali okamžitě zabývat a zhruba za hodinu od výbuchu čtyřicetiletého muže zadrželi. Ten poté policistům uvedl, že jedním z důvodů, proč poškodil služební vozidlo, jsou osobní problémy, které v současné době řeší,“ dodal Kopřiva.

Chebští kriminalisté pak pachatele obvinili z obecného ohrožení a násilí proti orgánu veřejné moci. Soud ho následně poslal do vazby. Hrozí mu až osm let vězení.

sorgedoktor ( 5. srpna 2023 20:07 )

Polslyste, ty Vase vety nerjsou moc srozumitelne. Dlentelevize dostane tak 6 roku nantvrdo a to mu stojvzan to...
Podle mne ten pachatel nebude normalni po swrance psychicke

Pipina Královská ( 5. srpna 2023 18:13 )

Řimbaba prc... 🤦🏻‍♀️🤣

Celebrity-chachacha ( 5. srpna 2023 14:26 )

.. v jedenáct hodin odpoledne .???
Tak to už je v Chebu večer a nebo noc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání