Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vyjížďka manželů na motorce skončila tragicky: Řidič nevybral zatáčku, spolujezdkyni už nezachránili

Nehodu na Vsetínsku nepřežila spolujezdkyně motorkáře.
Nehodu na Vsetínsku nepřežila spolujezdkyně motorkáře.  (Autor: HZS Zlínského kraje)
Autor: VaB, ČTK - 
3. srpna 2023
12:09

Středeční podvečerní nehoda motorky u Velké Lhoty skončila tragicky. Manželský pár se domů z vyjížďky už společně nevrátil, řidič nezvládl zatáčku a naboural. Ženu (†41) záchranáři s hasiči resuscitovali, bohužel marně. Na místě zasahoval i psycholog.

Jednačtyřicetiletá spolujezdkyně nepřežila středeční havárii motocyklu na Vsetínsku. Tragická nehoda se stala krátce před 19:00 v katastru obce Velká Lhota. Čtyřiačtyřicetiletý řidič motocyklu Yamaha tam nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a havaroval, sdělila krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Motocyklista přijížděl ve směru od Valašské Bystřice. „Před průjezdem levotočivé zatáčky prudce zabrzdil, dostal smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do dopravní značky. Jeho spolujezdkyně při havárii utrpěla zranění neslučitelná se životem. Řidič skončil v nemocnici. Dechová zkouška na alkohol u něj byla negativní,“ uvedla mluvčí.

Podle hasičů se jednalo o manželský pár, který se vracel ze středeční vyjížďky. „Hasiči se ihned po příjezdu začali střídat se zdravotníky u resuscitace zraněné. Žena však utrpěla zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehla,“ popsali tragickou havárii hasiči. Ze zlínské hasičské stanice na místo zamířil i člen posttraumatického týmu, který se postaral o řidiče motorky.

Okolnostmi havárie se zabývají vsetínští kriminalisté a dopravní policisté. Žena je podle dostupných údajů 14. obětí letošních nehod na silnicích ve Zlínském kraji. Loni při dopravních nehodách v regionu zahynulo 29 lidí, o rok dříve jich bylo 26.

Video  Dopravní nehoda na Proseku. (3. červenec 2023)  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání