Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Messiho toreadorů“ málem zabil půltunový býk: Kamarád mu zachránil život!

Autor: fik - 
6. srpna 2023
12:49

Toreador Andrés Roca Rey koncem července utrpěl doposud nejhorší zranění za celou svou osmiletou kariéru. Během zápasu v Santiagu na něj zaútočil býk, vymrštil ho do vzduchu a přitiskl ke stěně stadionu. Toreador utrpěl mnohočetná zranění a byl okamžitě převezen do nemocnice. Živý vyvázl jen díky pomoci svého partnera Cayetana.

Andrés Roca Rey je ve svém oboru největší hvězdou. V dětství se přestěhoval z Jižní Ameriky do Španělska, aby si mohl splnit svůj sen stát se toreadorem. Nyní plní stadiony po celém světě a přezdívá se mu Messi toreadorů.

V úterý během zápasu v Santiagu zažil největší zranění za celou svou kariéru. Býk Viruta vážící více než 450 kilogramů Andrése nabral na rohy, přitiskl ho ke stěně arény a dál na sportovce útočil. Přihlížející se snažili Andrésovi pomoct a býka rozptýlit. Na pomoc mu přispěchal i jeho partner Cayetano Rivera, který utrpěl zlomeninu žebra.

„Cayetano, chci Ti poděkovat, protože jsi včera ukázal své přátelství a pohrdání životem, abys zachránil ten můj,“ napsal později Andrés na svém instagramu. Rivera odpověděl, že to stálo za to.

Rey byl okamžitě převezen do nemocnice. Lékařská služba později vydala dvě zprávy týkající se polytraumatu postihující levé koleno a mnohočetných modřin na krku, obličeji, pravém stehně a levém kolenu. Andrés ve středu podstoupil ještě další testy a poté se podle informací deníku Daily Mail vrátil do svého domova v Seville, odkud prohlásil, že se 3. srpna plánuje objevit na dalším zápase v Huelvě.

Není to rozhodně první zranění, k němuž slavný toreador přišel. Minulý rok během souboje s býkem v Bilbau přišel k ošklivým šrámům, ale ignoroval doporučení lékaře a v zápase pokračoval. V roce 2015 ho zasáhl býčí roh do obličeje a vyrazil mu dva zuby. Lékaři řekli, že měl štěstí, že neutrpěl vážnější zranění.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání