Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zvrat v případu Češky (50) zadržené v Tunisku: Přiznala se k vraždě manžela!

Aktualizováno -
24. července 2023
18:15
Autor: rc, ČTK, Ivan D. Hladík - 
24. července 2023
17:49

Zvrat nastal v případu české turistky zadržené v tuniském Monastiru! Padesátiletá Češka v pondělí stanula před soudem, kde se podle informací Blesku přiznala, že zabila svého manžela (†60)! Tamní policie ji zatkla po pitvě, která na těle zesnulého odhalila stopy po škrcení.

Manželé z Ostravy do Tuniska odletěli v úterý 18. července. Dovolená brzy skončila tragédií. Padesátiletou Češku zadržela místní policie. Vyšetřovatelé ji podezřívají ze smrti jejího šedesátiletého manžela. Policisté ji zatkli po pitvě, podle které měl Čech na krku stopy škrcení.

Podle vyjádření mluvčího soudů v Monastiru a Mahdi Farida Ben Jahhy, které Blesk exkluzivně získal, soudce ženu, když se k činu doznala, umístil do vězení. Za mřížemi bude čekat na výsledky vyšetřování. „Vyšetřující soudce soudu prvního stupně povolil zadržení české turistky pro podezření z účasti na vraždě manžela,“ sdělil Blesku mluvčí. „Obviněná žena zůstává ve vazbě do ukončení šetření, které mají odhalit příčiny a okolnosti činu,“ dodal Jahha.  

Přiznání u soudu

„Dnes se uskutečnilo soudní řízení v Monastiru. Stále trvá její zadržení, ale jinak výsledek nemůžeme komentovat. Zastupitelský úřad v Tunisu je v kontaktu s rodinou, které poskytl základní informace, a náš úřad rovněž zprostředkoval hovor mezi obviněnou Češkou a její neteří,“ poznamenal mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake pro ČTK.

Blesk obdržel vyjádření oficiálního mluvčího soudů v Monastiru a Mahdii Farida Bena Jahha, podle něhož se Češka u soudu k činu přiznala! „Vyšetřující soudce prvoinstančního soudu v Monastiru vynesl dnes odpoledne, v pondělí 24. července 2023, rozsudek odnětí svobody nad českou turistkou obviněnou z vraždy svého manžela, ke které došlo minulý týden v hotelu v Monastiru, poté, co se ke spáchání činu přiznala,“ stojí ve vyjádření.

Šokující slova neteře!

Žena se již dříve měla po telefonu přiznat své neteři, která to v pondělí řekla v rozhovoru redakci Krimi zpráv CNN Prima News. „Mluvila jsem s tetou. Svého manžela usmrtila,“ svěřila se neteř pro redakci CNN Prima News. „Přiznala se mi. Prý tam bylo dlouho fyzické období, kdy se mlátili a tak, což asi zapůsobilo. Víc toho nevím. Ještě to nemůžu rozdýchat,“ pokračovala ve vyprávění s tím, že se jí teta svěřila i s tím, jak k incidentu došlo. Její manžel se prý opil a začali se spolu hádat. Muž jí měl vyhrožovat. „Ptala jsem se jí, jestli si nedělá srandu. Ona potvrdila, že ne,“ dodala neteř. 

Video  Za vraždu krajana vyfasoval u Krajského soudu v Plzni Vitalii Brana (35) 10 let vězení.  - Zbyněk Schnapka
Video se připravuje ...

Uživatel_5489754 ( 28. července 2023 17:37 )

...a...? Aj ja som bola so svojim manželom od 17... brali sme sa po šiestich rokoch vzťahu, keď som končila VŠ. Čo je na tom divné...? Kde píšu, že sa vydávala v 17...?
... máme susedov, prvé dieťa mali, keď ona mala 17, on 20...synovia majú vyše 30 rokov, suseda ešte nemá 50...chodia si po dovolenkách, užívajú si život, postavili dom...kde je ten recept na ideálny vzťah...? Koľko treba mať rokov...?

otrusnik ( 25. července 2023 20:29 )

Proč ho škrtila? Myslela si , že se to nepozná?? Měla ho zatáhnout na moře a tam ho nechat utopit.

Gretka ( 25. července 2023 14:10 )

Já svoji tetu znám, to by neudělala, měli se rádi. Jak může někdo jiný vědět co se tam stalo, nikdy nevidíš do vztahu druhého.

sorgedoktor ( 25. července 2023 12:31 )

Ja si myslim, zeč a priori by se melo rozlisovat mezi zabitim a vrazdou.Ty udaje se dost rozchazeji, nekde je uvadi ze spolu byli 15 let..

gejza22 ( 25. července 2023 11:45 )

33 let oddaný, jí je 50, vdávala se tedy v 17.To už nám prozradí její Charakter.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání