Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vypadni z mé ryby! Žralok mako se zakousl rybářům do úlovku a nechtěl se pustit

Autor: pma - 
20. července 2023
22:12

Novozélandský rybář Tony Walker zažil před pár dny se svou posádkou dramatickou plavbu. Během lovení mečounů v Korálovém moři se do jedné z ryb zakousl žralok mako. Ten si chtěl úlovek vzít zpět do moře a vší silou se snažil mečouna ukořistit. Rybáři se ale nehodlali ryby jen tak vzdát a nakonec ji z predátorovy tlamy vytáhli.

Několik novozélandských rybářů v čele s Tony Walkerem vyrazilo počátkem července na Korálové moře, kde se chystali jako obvykle lovit mečouny.

Když se ale rybáři pokusili vytáhnout jednu zachycenou rybu, vynořil se z vln téměř dva a půl metru dlouhý rozzuřený žralok mako. Predátor se do mečouna zběsile zakousl a nehodlal se jen tak vzdát.

Vrací se!

„Vypadni z mé ryby! Dej mi mou rybu! Dej mi ji!“ křičel jeden z členů posádky na zakouslého žraloka. Po pár vteřinách to vypadalo, že predátor přeci jen svůj stisk čelistí povolil a nadobro odplaval.

Video  Žralok mako se ve vlnách Korálového moře pustil do úlovku rybářů.  - Instagram.com/tkoffshorefishing
Video se připravuje ...

Po pár vteřinách se ale k úlovku rybářů vrátil a zahryzl se do mečouna znovu. „Vrací se, vrací se!“ zvolal někdo z mužů na palubě.

Nejedná se o ojedinělou situaci

Posádce se nakonec podařilo žraloka mako z jejich úlovku setřást a vytáhnout na palubu.

Na sociálních sítích se objevilo video, které celou situaci zachycuje. Z posledních záběrů je patrné, že Mečoun přišel o podstatnou část svého ocasu.

Může se zdát, že jde o kuriózní situaci, podle novozélandských rybářů se ale jedná o poměrně pravidelný jev. „Žraloci Mako jsou v této oblasti velmi běžní. Jedná se o jejich standardní taktiku. Mečouna koušou jako první do ocasu, aby se mohl v klidu najíst,“ popsal pro deník Insider rybář Walker.

lucie13 ( 20. července 2023 22:38 )

Vylovíme žralokům jejich potravu a pak se divíme, že útočí na nás. Největší katastrofa pro Zemi a její faunu a flóru jsme my lidé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání