Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Na Šumpersku někdo postřílel jehňata: Po pachateli policie pátrá

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: scom, Globus)
Autor: ČTK - 
19. července 2023
20:44

Čtyři jehňata usmrtil neznámý pachatel, který podle policie střílel nezjištěnou zbraní do stáda ovcí na pastvinách v katastru Branné na Šumpersku. Tři z nich usmrtil na místě, čtvrté zraněné zvíře muselo být utraceno, informovala ČTK mluvčí policie Miluše Zajícová. Po pachateli policie pátrá, za týrání zvířat mu hrozí až pět let vězení.

Uhynulá zvířata našli zaměstnanci farmy v pondělí odpoledne při kontrole pastviny v katastru obce Branná, na které se páslo stádo přibližně 80 ovcí. „Při prohlídce zjistili, že neznámý pachatel střílel nezjištěnou zbraní po jehňatech a tři z nich usmrtil. Další bylo po jejich příjezdu ještě živé, ale v takovém stavu, že veterinář rozhodl o jeho utracení,“ uvedla policejní mluvčí. Majitel vyčíslil škodu na 5000 Kč. Policie případ vyšetřuje jako trestný čin týrání zvířat.

K mrtvým zvířatům vyjížděli v pondělí odpoledne také policisté v Prostějově, v tomto případě šlo o dvě uhynulá mláďata labutí. Na místo do Kolářových sadů přijeli kvůli oznámení o volně pobíhajícím psovi, který zde honil labutě.

„Oznamovatelka strážníkům uvedla, že majitele psa upozornila na nevhodné chování, ale byla neznámým mužem napadena slovními výhrůžkami. Na uvedeném místě byla následně nalezena dvě uhynulá mláďata labutí,“ uvedla Zajícová. Případ policie stále prošetřuje, právní kvalifikace nebyla zatím stanovena, dodala.

Video  Majitelé psa šli do zoologické zahrady a v rozpáleném autě nechali pejska Démona.  - se svolením Marcela Čady
Video se připravuje ...

Eva (†51) se otrávila plynem: Dcera Nelka (15) se plazila k telefonu pro pomoc, záchranáři jí vyhubovali

Katerina Kopic ( 20. července 2023 03:43 )

Omlouvám se, jsem se nechala unést...
Takže samice od vepře domácího!!!!

Katerina Kopic ( 20. července 2023 03:39 )

***

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání