Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Muž spadl z Neznámé věže a zlomil si obratel: Dcera poděkovala za rychlou záchranu

Muž spadl z Neznámé věže, zlomil si obratel: Dcera poděkovala za rychlou záchranu.
Muž spadl z Neznámé věže, zlomil si obratel: Dcera poděkovala za rychlou záchranu.  (Autor: Horská služba)
Autor: VaB - 
7. července 2023
18:36

Šestimetrový pád z Neznámé věže v Děčíně způsobil muži vážná zranění včetně tříštivé zlomeniny obratle. Zachraňovat ho musela Horská služba společně se záchrannou službou. V nemocnici pak podstoupil tři operace. Dcera a také lékařka motolské nemocnice záchranářům v dopise poděkovala za jejich pomoc.

Muž spadl z Neznámé věže v Ostrovských skalách na Děčínsku začátkem června. Padal z výšky zhruba šesti metrů, nakonec dopadl na tvrdý povrch. Ihned k němu vyrazila záchranná služba včetně vrtulníku a horští záchranáři.

„Ve spolupráci se ZZS Ústeckého kraje a leteckými záchranáři se ho podařilo rychle dostat do nemocnice s podezřením na poranění páteře,“ popsali členové Horské služby s tím, že se později závažné poranění potvrdilo.

Na díky nemuseli dlouho čekat, před nedávnem jim poslala dopis dcera zraněného muže. „Dobrý den, pracuji jako lékařka na Urgentním příjmu FN Motol. Dne 4. 6. jste se s Vaší posádkou postarali o mého tatínka, který při lezení spadl ze skály v Tisé. Tatínek měl tříštivou zlomeninu L1 obratle s kompresí míchy, ale díky péči Vašeho týmu ve spolupráci se ZZS ÚK dostal adekvátní lékařskou pomoc a byl včas odoperovaný,“ poděkovala jim dcera.

Její tatínek musel podstoupit tři náročné operace a dnes je už v domácí péči. Navíc zřejmě nemá žádné trvalé následky. „Díky za tyhle milé řádky. Ani nevíte, jak moc pro nás znamenají. Tatínkovi držíme palce v dalším zotavování,“ dodali horští zdravotníci.

Video  Na Ovčárně v Jeseníkách se těžce zranila cyklistka (29. 9. 2022).  - Horská záchranná služba ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání