Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Boj o život v Rokytnici nad Jizerou: Vrtulník nemohl přistát u pacientky. Pomohli horští záchranáři

Boj o život v Rokytnici nad Jizerou: Vrtulník nemohl přistát u pacientky. Pomohli horští záchranáři
Boj o život v Rokytnici nad Jizerou: Vrtulník nemohl přistát u pacientky. Pomohli horští záchranáři  (Autor: Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, p.o.)
Autor: jel - 
24. února 2023
13:44

Dramatický boj o každou minutu se odehrál v sobotu v kopcích v Rokytnici nad Jizerou. Na místě se nacházela žena v bezvědomí, ale záchranářský vrtulník tam kvůli terénu nemohl přistát. Záchranářům nakonec pomohla Horská služba České republiky.

O případu informovala na sociální síti Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje. V sobotu dostalo operační středisko informaci o ženě v bezvědomí. Na místo ihned vyrazil vrtulník, bohužel však kvůli kopcovitému terénu nemohl na místě přistát a přitom šlo o každou vteřinu.

Naštěstí přispěchali na pomoc horští záchranáři. „Přistání v pacientčině bezprostřední blízkosti nebylo možné, naše záchranáře k ní proto ‚přiblížili‘ kolegové z Horské služby, kteří nám na místě pomáhali,“ popsala událost liberecká záchranka na facebooku.

Ženě záchranáři zajistili potřebné životní funkce a pomocí skútru byla převezena k vrtulníku. „Příběh má dobrý konec. Po transportu do nemocnice se pacientka probrala a nyní se úspěšně zotavuje,“ doplnila ZZS a ženě popřála brzké zotavení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání