Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fanoušci v šoku: Oblíbená umělkyně spáchala sebevraždu! Proslavil ji i hit ke slavnému filmu

Autor: pma - 
7. července 2023
15:29

V Číně patřila osmačtyřicetiletá Coco Leeová k nejúspěšnějším zpěvačkám. Na kontě měla osmnáct desek a mnoho hitů. Dalších skladeb úspěšné umělkyně se ale fanoušci nedočkají. Ve středu Leeová zemřela na následky zranění poté, co se o uplynulém víkendu pokusila o sebevraždu.

Obrovský šok zažívají fanoušci zpěvačky Coco Leeové. Ta se narodila v Hongkongu a v devíti letech se s rodinou přestěhovali do amerického San Francisca. V průběhu celého života úspěšnou umělkyni, která se dala na dráhu zpěvačky, doprovázely silné deprese. Ty ji dohnaly nakonec k tomu, že si sáhla na život. 

„Coco trpěla depresemi několik let, ale její stav se v posledních měsících drasticky zhoršil,“ napsaly ve čtvrtek na sociální sítě sestry Nancy a Carol. 

Odborníci pomoct nedokázali

Zdrcené příbuzné rovněž uvedly, že sestře její psychický stav nebyl lhostejný a vyhledala i odbornou pomoc. „Její vnitřní démoni byli silnější než ona a sebrali z ní to nejlepší. 2. července spáchala doma sebevraždu a skončila v nemocnici. I přes velké úsilí lékařů, se ji nepodařilo dostat z kómatu a ona nakonec 5. července zemřela,“ doplnily sestry. Jak přesně si žena život vzala, není veřejnosti známo.

„Kromě vzpomínek na Coco doufáme, že budete sdílet její typický zářivý úsměv, upřímnost a laskavost se všemi kolem vás. A také, že budete pokračovat v jejím přání, aby všichni kolem ní cítili lásku a radost," dodaly zdrcené sestry Nancy a Carol. 

Úspěšná hudební kariéra

Leeové se svou tvorbou podařilo dostat Čínu na mezinárodní hudební pole. Na kontě měla zesnulá umělkyně 18 alb. Jedním z nejznámějších počinů je i  titulní píseň k filmu Tygr a drak (2000).

Ta byla dokonce nominována jako nejlepší původní skladba na Oscarech v roce 2001, kde tehdy Leeová i živě vystupovala. 

Fanoušci hlas zesnulé umělkyně také mohli znát z mandarínské verze pohádky od Walta Disneyho s názvem Mulan, kde Leeová také nadabovala hlavní postavu.

Potýkáte se s problémy? Máte pocit, že se nic nedaří a už nemůžete dál? Nestyďte se požádat o pomoc. Linka první psychické pomoci - nonstop a zdarma: 116 123, Linka bezpečí pro děti a mládež - nonstop a zdarma: 116 111.

 

 

spania ( 8. července 2023 00:37 )

Sice jsem ji neznala,ale zpívala moc hezky.Překvapil mě její věk,vypadala aspoň o 20 let mladší.Nechápu,co vedlo mladou,úspěšnou a oblíbenou ženu k tomu,sáhnout si na život... R.I.P.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání