Dalo se tragédi u propasti Macocha zabránit? Odpověď na tuto otázku se snaží najít jihomoravští kriminalisté. Ti stále pokračují ve vyšetřování neštěstí, ke kterému došlo 30. června u propasti Macocha v Moravském krasu.

Osudný den přijela přibližně třicetiletá žena s dvěma malými dětmi, kterým bylo podle informací iDNES.cz čtyři a dva roky, k parkovišti nedaleko Horního můstku. Tam seděla zhruba půl hodiny před stánkem s občerstvením. Po několika desítkách minut se nešťastnice zvedla a přelezla metr a půl vysoké zábradlí. Matka se tehdy rozhodla ukončit svůj život skokem do propasti. Bohužel, své potomky vzala s sebou.

„Žena seděla s dětmi asi půl hodiny před stánkem, kde prodávám. Z kočárku vyndala malé dítě a chovala ho. Podle oblečení to bylo děvčátko. Vedle seděla starší, asi tříletá holčička. Později jsem od Horního můstku zpovzdálí slyšela hodně silný dětský pláč a křik. Pak vyběhl číšník a ještě někdo. Křičel: Paní, nedělejte to, nedělejte to! A pak zazněl další výkřik. Když jsem tam doběhla já, byl na vyhlídce už jen opuštěný kočárek,“ popsala tragickou událost pro Blesk stánkařka Olena.

Na místo, odkud žena s potomky skočila, míří podle informací CNN Prima News nepřetržitě kamery. Ty snímají prostor kolem restaurace a hlavně i před zábradlím na Horním můstku. Policisté v současné domě záběry analyzují a zjišťují, jestli se dalo neštěstí jakkoliv zabránit - například pokud někdo o úmyslu ženy věděl předem.

„Zjistili jsme řadu informací, které postupně vyhodnocujeme. Jedná se o velmi citlivý případ, takže další informace pro veřejnost sdělovat nebudeme,“ sdělil na dotaz televize Bohumil Malášek, mluvčí policie Jihomoravského kraje. Podle webu CNN Prima News záběry z kamery potvrzují verzi o rozšířené sebevraždě!

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Pavel Šváb k tragédii na Macoše TV Blesk Zdeněk Matyáš

Fotogalerie
18 fotografií