Poslední den školního roku došlo v nejznámější propasti v oblasti Moravského krasu k neskonalé tragédii. Žena kolem třiceti let přijela kolem pátečního poledne se svými dvěma dětmi, kterým byly podle iDNES.cz čtyři a dva roky, k parkovišti nedaleko Horního můstku. Po několika desítkách minut se nešťastnice rozhodla ukončit svůj život skokem do propasti. Bohužel, své potomky vzala s sebou.

„Proč je tady ta smuteční kytka?“ ptala se mladá maminka, která přesně 24 hodin po události nahlížela se svým malým synem do 138 metrů hluboké propasti. O tom, co se namístě v pátek stalo, neměla zřejmě ponětí. Tragédii na místě v sobotu připomněly bílé růže a svíčky.

Kolega má volno

Do řeči v sobotu nebylo personálu chaty Macocha, ze které měl jeden ze zaměstnanců křičet v pátek na ženu s dětmi, aby „neskákala.“ „Kolega má volno,“ stručně odvětil číšník.

Policie odstranila pásku z Horního můstku v pátek večer. Veškerá omezení při návštěvě Macochy a Punkevních jeskyní tak skončila.

Policie motiv činu už zná

„Jsme z toho všichni špatní. Navíc si každý Macochu spojí jen se sebevrahy. Ale zabránit někomu ve skoku je prakticky nemožné,“ svěřil se Pavel Gejdoš ze Správy jeskyní ČR. Policie připustila, že už zná pravděpodobný motiv činu mladé ženy, víc však neuvedla. „Jde o citlivé téma s ohledem na nezletilé, proto nebudeme událost dál komentovat,“ řekl Blesku policejní mluvčí Pavel Šváb.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Pavel Šváb k tragédii na Macoše TV Blesk Zdeněk Matyáš

Stánkařka slyšela křik. „Žena seděla s dětmi asi půl hodiny před stánkem, kde prodávám. Z kočárku vyndala malé dítě a chovala ho. Podle oblečení to bylo děvčátko. Vedle seděla starší, asi tříletá holčička. Později jsem od Horního můstku zpovzdálí slyšela hodně silný dětský pláč a křik. Pak vyběhl číšník a ještě někdo. Křičel: Paní, nedělejte to, nedělejte to! A pak zazněl další výkřik. Když jsem tam doběhla já, byl na vyhlídce už jen opuštěný kočárek,“ popsala tragickou událost paní Olena.

Fotogalerie
19 fotografií