Kvůli přesnému zjištění příčiny hochovy smrti nařídila policie soudní pitvu. „Proběhla v úterý, bylo při ní vyloučeno cizí zavinění. Čekáme na výsledky dalších rozborů. Další informace zatím poskytovat nebudeme,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Je tedy možné, že se potvrdí verze, která zazněla hned na začátku. Chlapec se měl večer opít, ve stanu usnout, ve spánku vdechnout zvratky a udusit se.  

Tragédie na konci školního roku otřásla spolužáky i učitelským sborem. Na budově Masarykovy školy v Klatovech se ve větru třepotal vyvěšený černý smutečný prapor. „Znala jsem ho. Jeho táta je sportovně založený a on ho následoval. Dělal sport i závodně a byl v něm dost dobrý,“ řekla dívka.

Vedení školy potvrdilo, že šlo o rozlučku žáků na konci 9. třídy. „Byla to jejich soukromá akce, se školou to nemá nic společného. Nás to strašně zasáhlo,“ řekl zástupce ředitelky školy Lukáš Kopecký.

Obrovská tragédie 

Deváťáci začali slavit na louce u Sobětic v pátek večer. Druhý den ráno čekal všechny šok. Jejich spolužák ležel ve stanu mrtvý. „Policie to šetří. Předběžně vyloučila cizí zavinění. To je to, co vím od kriminalistů. To je všechno, co k tomu mohu říci,“ uvedl Kopecký. 

VIDEO: Lucie pomáhá rodičům při ztrátě miminka. Důležité je rozloučit se, říká.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Lucie pomáhá rodičům při ztrátě miminka. Důležité je rozloučit se, říká. Jiří Marek

Fotogalerie
3 fotografie