Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Blízcí se naposledy rozloučili se zabitým Frankiem (†4) z Mostu: Otec na pohřeb nedorazil!

Autor: rc, inf - 
11. června 2023
13:50

Česko koncem května šokovala tragédie, která se odehrála v Rozmarýnově ulici v Mostě. Při potyčce dvou mužů tam přišel o život teprve čtyřletý chlapeček Frankie. Kamarád mámy chlapce Michal P. (31) tam údajně zaútočil nožem na otce dítěte Franceska M. (46). Zasáhl ale chlapečka. S dítětem se naposledy rozloučili jeho nejbližší.

Tragédie se odehrála v sobotu 27. května. „Prověřujeme úmrtí dítěte v ulici Rozmarýnová v Mostě. V této souvislosti jsme zadrželi osoby,“ uvedli tehdy policisté na twitteru. Při incidentu, který se odehrál v parčíku nedaleko základní školy, zemřel teprve čtyřletý chlapeček. Do konfliktu se měl dostat jeho otec Francesko M. s kamarádem matky chlapce Michalem P. Francesko držel čtyřleté dítě v náručí, když na něj muž údajně zaútočil nožem. Trefil ale malé dítě.

S chlapcem se již naposledy rozloučili jeho nejbližší. Síň byla pro veřejnost uzavřená. Podle informací Extra.cz na pohřbu byli i policisté. Synovi přišla dát poslední sbohem jeho máma Monika H. Avšak jak uvedl výše zmíněný server, na pohřeb syna nedorazil jeho otec. 

„Byl můj život, od té doby jsem mrtvý. Zemřel jsem uvnitř. Nechal jsem ho zabít. Neuchránil jsem ho,“ uvedl dříve pro Blesk Francesko. Dítě utrpělo bodnořezná poranění na krku. Už mu nebylo pomoci. Smrti chlapce přihlíželi jeho starší sourozenci.

Případem se začali zabývat kriminalisté. Ústecký soud nakonec rozhodl, že Michal P. poputuje do vazby. Hrozí mu 18 let. V době útoku měl být pod vlivem drog. Policie obvinila i otce chlapce Franceska M. z nebezpečného vyhrožování. Stíhán je na svobodě. Hrozí mu dva roky vězení.

Video  Žena vyskočila v Brně za jízdy z auta, šofér byl zdrogovaný  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Uživatel_5375963 ( 11. června 2023 19:49 )

Souhlasím.

Uživatel_5375963 ( 11. června 2023 19:48 )

Souhlasím.

Neres ( 11. června 2023 19:45 )

Otec nechce žádný peníze za rozhovor .. jen média nerozumí co řekl protože moc dobře česky neumí .. a znám otce osobně a vím ze by za rozhovor peníze nevzal!! Život toho malého mu nevrátí .. bojovala jsem sním o syna na OSPODU ale podle nich bylo vše v pořádku doma tak i péče .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání