K tragické události došlo v neděli večer v Herbanově ulici v pražské Hostivaři. V jednom z domů měl muž postřelit ženu. Těžce zraněná žena se doplazila ke dveřím a volala o pomoc. „Z posledních sil jsem jí odtamtud dostala, zaklínila se totiž do dveří. Bylo to hrozné,“ popsala pro CNN Prima News otřesená sousedka, která se ještě snažila zastavit ručníkem krvácení. Poté společně s dalšími sousedy zavolali záchrannou službu.

„Pečovali jsme o ženu s úrazem hlavy a ruky, při vědomí. Cca 60letému muži jsme už pomoci nedokázali,“ uvedla v neděli mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Na místo vyjelo i několik policejních jednotek, které se snažily muže zastavit v případě dalšího útoku. K tomu nedošlo, útočník spáchal sebevraždu.

Poslední přání

O tom, že muž měl zbraň, kterou držel legálně, se v sousedství vědělo. Nikdo by si ale ani nepomyslel, že by ji muž použil. „Měli italskou domácnost, ale pro všechny to byl šok,“ sdělil soused.

Přestože měla zraněná co dělat sama se sebou, měla starost o svého pejska. „Postarejte se o mého Bertíka,“ takové bylo přání postřelené ženy. „Paní byla zraněná a poslední, o co se starala, byl její pes Bertík. Tak ho teď venčíme a tak. Ale já vám říkám, byli to tak fajnový lidi, měl jsem je strašně rád,“ dodal soused. V případu, který policie vyšetřuje jako pokus o vraždu, nejspíš nikdo obviněn nebude. 

Video
Video se připravuje ...

Muž v Hostivaři postřelil ženu. Nakonec otočil zbraň proti sobě. (23. dubna 2023) Václav Burian

Fotogalerie
28 fotografií