Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Soud poslal Josefa O. do vazby za brutální napadení ženy na Litoměřicku: Hrozí mu až 18 let za mřížemi!

Policie obvinila údajného útočníka z Litoměřic z pokusu o vraždu.
Policie obvinila údajného útočníka z Litoměřic z pokusu o vraždu.  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
6. července 2023
20:19
Autor: ČTK, VaB, pma - 
5. července 2023
14:00

Vyšetřovatel ústecké krajské kriminální služby ve středu obvinil pětatřicetiletého Josefa O. z pokusu o vraždu ženy v Litoměřicích. Podle informací CNN Prima NEWS byl recidivista ve čtvrtek okresním soudem v Litoměřicích poslán do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až 18 let vězení. 

 

Josef O. z Litoměřic podle policistů brutálně napadl sekyrou svou družku v zahradní kolonii v noci na úterý. S vážným zraněním ji sanitka odvezla do nemocnice. Dřevěná chatka, kde pachatel na ženu zaútočil, shořela.

Policisté v úterý ráno vyhlásili po muži pátrání, do akce nasadili i vrtulník letecké služby. Ještě týž den dopoledne muže dopadli a zahájili trestní řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vražda ve stadiu pokusu. Místo útoku kriminalisté prohledávali také s pomocí psa speciálně vycvičeného na vyhledávání urychlovačů hoření.

Podle informací CNN Prima NEWS ve čtvrtek Litoměřický soud rozhodl o umístění obviněného Josefa O. do vazby. „Pan obviněný byl usnesením soudu vzat do vazby, před soudem nevypovídal, s vazbou souhlasil,“ potvrdila televizi soudkyně Markéta Bitterová.

Do vazby byl recidivista vzat i z důvodu možného dokonání trestného činu nebo možnému útěku či skrývání. 

V případě prokázání viny hrozí Josefu O. až 18 let za mřížemi. 

Video  V neděli krátce po půlnoci se před Národním muzeem pokusil upálit mladík. (2. červenec 2023)  - Městská policie hl. m. Prahy
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání