Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otřesný nález ve vězeňských sprchách: Trestance našli s podříznutým hrdlem!

Ve věznici v Dubnici nad Váhom spáchal vězeň (†48) sebevraždu.
Ve věznici v Dubnici nad Váhom spáchal vězeň (†48) sebevraždu.  (Autor: reprofoto TV Markíza)
Autor: rc - 
21. června 2023
13:30

Otřesný incident se odehrál ve slovenské věznici ve městě Dubnice nad Váhom. V tratolišti krve tam našli jednoho z vězňů (†48). Měl si podřezat hrdlo! Ve věznici podle slovenských médií panují dlouhodobé problémy. Téměř třicet zaměstnanců podalo stížnost na svého vedoucího.

K tragédii došlo ve společných sprchách. „Můžeme potvrdit, že dne 20. června 2023 došlo v předpoledních hodinách v prostorech společných sprch v Ústavu na výkon trestu odnětí svobody v Dubnici nad Váhom k sebevraždě osmačtyřicetiletého odsouzeného,“ uvedla pro TV Markíza mluvčí Sboru vězeňské a justiční stráže Monika Kacvinská.

Muž, který si ve věznici odpykával trest pro spáchání trestných činů nebezpečného vyhrožování, si měl podřezat hrdlo. „Tak jako v případě každého úmrtí osoby ve výkonu vazby nebo trestu jsou okolnosti úmrtí předmětem vyšetřování Policejního sboru,“ dodala Kacvinská.

Ve věznici prý delší dobu panují problémy. Zaměstnanci hovoří o tzv. bossingu, tedy šikaně ze strany nadřízeného. Téměř třicet zaměstnanců se obrátilo se stížností na Generální ředitelství Sboru vězeňské a justiční stráže. Zaměstnanec Ján, který ve věznici pracuje na pozici referenta režimu oddělení výkonu trestu se rozhodl promluvit pro slovenský deník Nový Čas.

„Osmadvacet lidí podepsalo podnět. Nikdo z nás do dnešního dne nebyl vyslechnutý, předvolaný,“ uvedl zaměstnanec s tím, že stížnosti podali na vedoucího výkonu trestu. „Šetřením nebyla prokázána opodstatněnost žádných tvrzení uvedených ve stížnosti, právě naopak, byli zjištěné indicie, že někteří stěžovatelé řeší svým podáním osobní antipatie vůči nadřízeným,“ uvedla mluvčí Kacvinská. Případem se prý zabývá i slovenské ministerstvo spravedlnosti.

Video  V Salvadoru přivezli první trestance do zřejmě největší věznice na světě.  - Twitter: Nayib Bukele
Video se připravuje ...

Kristýna Fla ( 26. června 2023 11:44 )

A jak stížnost zaměsttnanců souvisí s tím podříznutým v "předpoledních" hodinách?! Už vidím, jak si sám někdo podřízne krk, když se chce zabít.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání