Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílenec v Nottinghamu měl zavraždit tři lidi: Hrdina útočníka praštil a ochránil před ním 50 lidí

Autor: jel - 
15. června 2023
21:51

Britským městem Nottingham otřásly šílené události, ke kterým došlo v úterý 13. června. Šílenec (31) tam měl zavraždit tři lidi a další tři se pokusil přejet dodávkou. Mimo to se také pokusil vloupat do sociální ubytovny pro seniory. Dovnitř se chtěl dostat otevřeným oknem. Trevor Proverb (59) ale pohotově zasáhl, praštil útočníka a zavřel okno. Zachránil tak životy padesáti lidí, kteří tam byli zrovna ubytováni.

Útočník měl nejprve kolem 04:00 místního času na ulici Ilkeston Road zavraždit dva mladé studenty. Barnabyho Webbera a jeho kamarádku Grace Kumarovou, kteří oba studovali na místní univerzitě. Agresor je podle svědků ubodal. 

O čtyři minuty později se podle ITV News tentýž člověk pokusil dostat do sociální ubytovny Seely Hirst House skrz otevřené okno. Díky hrdinnému muži bez domova se mu to ale nepodařilo. Trevor Proverb totiž duchapřítomně šílence praštil a přibouchl mu okno. Bývalý řidič vysokozdvižného vozíku popsal pro Daily Mirror, že dal vetřelci pěstí do obličeje, ten se zapotácel a díky tomu stačil Trevor okno zavřít. 

„Kdybych spal, mohlo zemřít více lidí. Surfoval jsem na internetu, když jsem zahlédl něco divného. Jak se chytil parapetu, viděl jsem jeho tvář, myslel jsem, že je to zloděj,“ řekl hrdina s tím, že mu nejprve řekl, ať odejde, když se tak nestalo, praštil ho. „Pak se vrátil a hodil něco do okna, to se ale nerozbilo, a tak odešel,“ doplnil Trevor.

Tím bohužel hrozné řádění neskončilo, o několik ulic dál napadl školníka Iana Coatese, také ho ubodal a ukradl mu jeho dodávku. S tou nakonec najel o několik ulic dál do lidí. Tři skončili v nemocnici. 

Šíleného muže, který má zřejmě všechny na svědomí, policie dopadla až po hodině a půl od prvních vražd. Kriminalisté použili taser, vytáhli ho z ukradené dodávky a zatkli. Proč útočník vraždil, zatím není jasné.

Video  Luis Garavito: Pedofil, nekrofil a sériový vrah, který se přiznal k zavraždění asi 140 osob.  - Videohub
Odemknout video

al.bunda ( 16. června 2023 06:45 )

Ford Henry ( 15. června 2023 17:07 )

Živoucí multikulturní společnost. Již brzy ve vašem sousedství. To že to dobráci nerozebírají je z důvodu že pan byl z černochova.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání