Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Řidič autobusu v Litvínově zřejmě usnul, po nehodě se zhroutil: Malý chlapec je ve vážném stavu v nemocnici

Autor: VaB - 
13. června 2023
15:04

Hrozivě vypadající nehoda autobusu v Litvínově si vyžádala celkem osm zraněných. Jedno dítě utrpělo vážné poranění a záchranná služba ho vrtulníkem transportovala do traumacentra. Čtyři dny po nehodě je jeho stav stále vážný. Šofér autobusu zřejmě usnul.

K havárii autobusu městské hromadné dopravy došlo v pátek odpoledne v Litvínově na Mostecku. „Autobus sjel z dosud nezjištěných příčin do příkopu," popsali policisté. Podle fotografií byl předek vozu ve vzduchu, zadní část naopak zabořená ve srázu.

Na místo okamžitě vyjel celý záchranný systém a v Ústí nad Labem vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Jeho posádka si nakonec do péče převzala malého chlapce, který byl ve vážném stavu transportován do traumacentra. Sedm zraněných utrpělo jen lehčí zranění. V autobuse tou dobou cestovalo na 15 lidí.

Podle serveru iDnes je ale jeho stav i po čtyřech dnech v nemocnici stále vážný. „Dítě je stále hospitalizované. Je nadále ve vážném, ale již stabilizovaném stavu,“ uvedla mluvčí Krajské zdravotní nemocnice Jana Mrákotová, pod kterou spadá nemocnice v Ústí nad Labem.

Web také uvedl, že řidič autobusu zřejmě usnul. „Jedná se o velmi zkušeného šoféra, kterého celá záležitost velmi zasáhla. Zhroutil se,“ doplnil mluvčí Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

Video  K vážné dopravní nehodě došlo ve Vyskočilově ulici v pražské Michli (22. června 2021).  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Frantisek_Koudelka ( 14. června 2023 13:47 )

Od VaB nemuzes chtit pravdu... Jeho podprumerna inteligence se na tohle misto prokourila pres Formana z Aktu.cz... Takze jemu je jedno co napise... Pac ***m uz je

Frantisek_Koudelka ( 14. června 2023 13:46 )

To muze vymyslet jen ten dement*i Buzianek - VaB, dat k prispevku z Litvinova video z Prahy... Imbe*il...

Jaroslav Hajný ( 13. června 2023 19:58 )

Jestli usnul řidič nevím. Ale co vím zcela jistě je to, že Daniel Dunovský není tiskový mluvčí ale ředitel společnosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání