Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tragicky skončila oslava ukončení střední školy: Útočník zastřelil dva lidi!

Autor: ČTK - 
7. června 2023
17:02

Dva lidé zemřeli a dalších pět utrpělo zranění při střelbě v jednom z parků v Richmondu, hlavním městě amerického státu Virginie, kde zrovna studenti se svými rodiči oslavovali ukončení střední školy. Informuje o tom agentura AP, podle níž byl zadržen 19letý podezřelý, který se z místa snažil uprchnout. Podle stanice NBC News jsou oběťmi otec a syn.

Krveprolití se odehrálo ve středu v parku Monroe u areálu univerzity Virginia Commonwealth, kde se středoškolská slavnost uskutečnila. Když kolem 17:15 místního času (úterý 23:15 SELČ) žáci a jejich rodiče vycházeli z budovy zdejšího divadla a směřovali do parku přes ulici, začala střelba.

„Když uslyšeli střelbu, nastal chaos,“ popsal situaci Rick Edwards z místní policie. „V Monroe parku byly stovky lidí,“ řekl a vylíčil, jak se snažily z místa utéct.

Oběťmi jsou dva muži ve věku 18 a 36 let, z nichž alespoň jeden podle policie podezřelého znal. Policie na místě našla několik střelných zbraní.

Podezřelý devatenáctiletý Amari Pollard byl dnes obžalován ze dvou vražd druhého stupně, sdělila agentuře AP Colette McEachinová, vrchní prokurátorka Richmondu. Pollard uvedl, že si hodlá najmout obhájce, a soud byl odročen na konec června, dodala McEachinová. Pollard do té doby zůstane ve vazbě bez nároku na kauci.

Richmond má kolem 226.000 obyvatel a leží přibližně dvě hodiny cesty autem jižně od Washingtonu.

Video  Mladík střílel plynovkou do zastávky plné lidí  - městská policie Praha
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání