Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Slavný herec beze stopy zmizel: Policisté jeho tělo našli nacpané v truhle!

Autor: rc - 
28. května 2023
05:00

Brazilští policisté vyšetřují brutální vraždu herce Jeffersona Machady (†44). Vyšetřovatelé po něm pátrali několik týdnů. Jeho tělo nakonec našli svázané v dřevěné truhle v kůlně na pozemku u Rio de Janeira. Matka oběti uvedla, že se svým synem naposledy mluvila v lednu letošního roku. Následně jí od něj chodily podivné textové zprávy.

Hvězda brazilské telenovely Reis zmizela v lednu letošního roku. Herec Jefferson Machado byl naposledy viděn 27. ledna, pak jako by se po něm slehla zem. Na jeho rodinu se obrátila nejmenovaná agentura s tím, že jeho osm psů zůstalo opuštěných v jeho domě v Rio de Janeiru. Každý z jeho psů měl podle informací britského deníku Daily Mail sledovací zařízení. 

Rodina se o herce začala strachovat. Jeho máma Maria das Doresová uvedla, že s ním naposledy mluvila 29. ledna, kdy jí oznámil, že jede do São Paula, kde měl mít domluvený pracovní pohovor. Měl prý v úmyslu přespávat u svého kamaráda. Zároveň uvedla, že jí následně od syna chodily podivné textové zprávy, které byly plné gramatických chyb. „Řekl mi, že mu na toaletě spadl telefon, a proto se se mnou nemůže spojit přes videohovor,“ uvedla Doresová. Po herci nakonec začali pátrat policisté. Oficiálně byl prohlášen za pohřešovaného 9. února.

Nicméně pátraní dopadlo tragicky. Začátkem týdne vyšetřovatelé oznámili, že našli jeho tělo. Kriminalisté jej vykopali na pozemku nedaleko Rio de Janeira. Jeho tělo někdo svázal a nacpal do dřevěné truhly. Následně truhlu s tělem zakopal v rozpadlé kůlně. Pozemek, na kterém policisté tělo objevili, si údajně pronajala žena, která Machodu znala. Nicméně doposud policisté neoznámili, zdali mají podezřelého či již provedli zadržení. „Jefferson byl chladně a brutálně zavražděn, závistivými, zlými a samozřejmě bezohlednými lidmi,“ uvedla právnička rodiny oběti Cintia Hilsendegerová.

Video  Strážníci oživovali muže, který se chtěl oběsit (25. května 2023)  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání