Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mohutný požár v Kladně hasiči dostali pod kontrolu: Stále pokračují v jeho likvidaci

Aktualizováno -
28. dubna 2023
08:44
Autor: ČTK, rc - 
27. dubna 2023
13:23

Hasiči v pátek pokračují v likvidaci požáru autovraků v kladenské části Dubí, který vypukl ve čtvrtek před polednem. Od večera mají plameny pod kontrolou a zvláštní, neboli čtvrtý stupeň požárního poplachu mohli snížit na třetí. Na místě je 16 jednotek.

Zásah potrvá ještě delší dobu, nejspíš do odpoledne, řekla v pátek ráno mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Škoda je podle předběžného odhadu hasičů deset milionů korun. Při likvidaci požáru se zranili dva dobrovolní hasiči

Hasiči k požáru v ulici U Borovin v areálu společnosti Kovošrot Group vyjížděli ve čtvrtek před 12:00. Hořela plocha o velikosti 20krát 30 metrů do výšky pěti pater. S plameny bojovalo nejdříve 16 a později 20 jednotek hasičů, celkem bylo na místě 32 cisteren.

„Dávali jsme v 19:21 lokalizaci, snížili jsme stupeň ze zvláštního na třetí. V současné chvíli tam máme 16 jednotek, rozebíráme jednotlivé vraky, máčíme je v kontejneru ve smáčedle, aby nedošlo k další iniciaci požáru,“ uvedla mluvčí. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, neboli zvláštní, vyhlašovaný při mimořádných situacích.

Podle mluvčí záchranné služby Moniky Novákové byli na místě dva zranění, jednoho záchranáři převezli do kladenské nemocnice, druhý zůstal po ošetření na místě. Kereková upřesnila, že šlo o dobrovolné hasiče.

Kouř byl ve čtvrtek vidět nejméně v okolí deseti kilometrů od Kladna. Požár není v obytné zástavbě. Podle Kerekové nebyla pro obyvatele Kladna vyhlášená žádná zvláštní opatření. Na místo přijela chemická laboratoř, která měřila množství škodlivin v ovzduší, a to nejen přímo u požáru, ale i v okruhu několika kilometrů. Zákaz větrání vydán nebyl, limity nebezpečných látek nebyly překročeny, uvedl ve čtvrtek mluvčí kladenské radnice Vít Heral.

Video  Požár v areálu kovošrotu v Kladně. (27. dubna 2023)  - Facebook/HZS Středočeského kraje
Video se připravuje ...

Martin Seulbitz ( 28. dubna 2023 23:16 )

Samozřejmě v této republice není závadný obilí a není žádný jedovatý smrad z gumy a aut toxický, v některých částech za městem směrem na Nouzov byla černá mlha v lesích a polích a plazilo se to při zemi, zavřené okna a větrání nutností, prach v ulicích a nezametene ulice ve městě Kladně taky nikdo neřeší a nezmeři, takže asi by musela přijet nezávislá jednotka měření ze zahraničí, aby se lidé dozvěděli pravdu. Jak je možné, že stejný areál hoří znovu po 2 let a nic se neděje, kdo tam dodržuje požární předpisy Zase se tu klame jako v době normalizace, vlastně ani vůbec nehorelo, ten kouř je z továren a průmysl jede, není žádná krize a nikdo tady neprotezuje USA zájmy a business přes pseudovakciny až po Ukacka, komu se to nelíbí, tak je Antibabis nebo antiODS a pri nejlepším je antivaxer nebo prorusky, půlka USA nesouhlasí s politikou neoliberalu a tedy jsou Američané prorusky? A oni zase říkají liberálům, že jsou to komunisti, komunismus přišel do USA, ale ČR je všechno v jednom jenom ne ČR, z kolonie Habsburgu do kolonie a zase kolonie, morálně zpustošena země, komunismus slaboučký odvar toho, co se děje nyní v čele s neoestebakem,který dezinformuje ve jménu informace vhodné USSA, že česká čepice modrá červená bílá je ruska trikolora,to je idiotismus nejvyššího kalibru a jede to dál...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání