Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vražda, pokus o vraždu a loupež: To vše Ondřej (22) stihl za tři dny, ve vězení stráví 25 let

Autor: pma, inf - 
22. dubna 2023
18:26

Soud ve slovenských Košicích se zabýval případem dvaadvacetiletého Ondřeje. Ten během pouhých tří dní stihl brutálně zavraždit 61letou Jolanu, poté se pokusil lahví zabít i Tomáše a nakonec okradl seniorku. Mladý vrah je podle odborníků velmi nebezpečný a jeho náhlé impulsy nejsou ničím brzděny. Soud ho za všechny skutky poslal na 25 let za mříže. 

To, co jiní recidivisté spáchají za dlouhé týdny či měsíce, stihl dvaadvacetiletý Ondřej za pouhých 72 hodin. Nejprve v Košicích napadl a ubil k smrti jednašedesátiletou Jolanu. Následující den Ondřej zaútočil na náhodného kolemjdoucího Tomáše pomocí rozbité lahve. Zraněný muž naštěstí díky rychlé pomoci záchranářů atak přežil.

I přes hrůzy, které vrah napáchal, se nenechal zastavit. Den po napadení Tomáše okradl nedaleko jedné z autobusových zastávek starší ženu, té se naštěstí nic vážného nestalo.

Svým jednáním pachatel šokoval i u soudu .„V rámci takového demonstrativního siláctví uvedl, že kdyby přeskočil stůl, který nás dělí v rámci vyšetřovny, tak by mi zapíchl propisku do krku a nepomohla by mi ani justiční stráž. Ale bylo to takové demonstrativní siláctví, při kterém se smál,“ šokovala psycholožka a soudní znalkyně Lenka Lipanová.

Vrahovi mohlo hrozit i doživotí, to ale neumožňuje slovenský zákon. Podle soudní znalkyně v případě Ondřeje převážily celou situaci přitěžující okolnosti. „Je to jeden z mála lidí, kteří mají vyloženě negativní prognózu, kde nevede ani intelekt, ani nějaká rodinná anamnéza, ani kvalita osobnosti nezaručují vývoj nějakým prosociálním směrem,“ doplnila psycholožka.

Muži byl nakonec uložen souhrnný trest 25 let za mřížemi. Mladík ani prokurátor se proti rozsudku u soudu neodvolal, verdikt je tedy pravomocný.

Video  Insta Crime Podcast: Dceru slavného spisovatele uškrtil její manžel  - pdc, icp, Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 22. dubna 2023 18:49 )

Jksi chybi motiv

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání