Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tiktoková výzva skončila tragédií: Chlapec (†13) se předávkoval a zemřel!

Jacob Stevens z Ohia zemřel po další z řady tiktokových výzev.
Jacob Stevens z Ohia zemřel po další z řady tiktokových výzev.  (Autor: Gofundme/Facebook)
Autor: rix - 
18. dubna 2023
14:54

Třináctiletý chlapec Jacob Stevens z Ohia zemřel po další z řady tiktokových výzev. Tentokrát měli „soutěžící“ za úkol spolykat nadměrnou dávku antihistaminik, aby si vyvolali halucinace. To bylo pro malého Američana smrtící. Rodina je ze zbytečného úmrtí zdrcena a varuje ostatní.

Soutěž na populární síti TikTok má název „Benadryl Challenge“. Je pojmenována podle v Americe volně dostupných antihistaminik. Ty se používají především pro potlačení alergických reakcí. Při nadměrném užívání ale mohou způsobovat halucinace. 

Jacobův otec Justin popsal, že byl hoch doma se svými kamarády, když se účastnil podivné výzvy. Podle všeho chlapec spolykal šestinásobek doporučené dávky, přičemž dostal záchvat a ztratil vědomí. „Na jeho tělo to bylo příliš,“ zoufal si zdrcený táta Justin.

Jacoba se zdravotníkům podařilo rychle převézt do nemocnice. Tam se ale jeho zdravotní stav i přes veškerou péči ještě zhoršil. „Říkali, že ho můžeme nechat na ventilaci, že tam může ležet, ale nikdy neotevře oči, nikdy nebude dýchat, usmívat se, chodit nebo mluvit,“ popsal jeho otec podle deníku New York Post

Hoch zemřel v nemocnici po šesti dnech. „To byl nejhorší den v mém životě,“ popsal táta. K úmrtí nebohého chlapce se v slzách vyjádřila i jeho babička Dianna. „Udělám vše, co bude v mých silách, aby si tím samým nemuselo projít další dítě,“ plakala. 

Jacoba si rodina bude pamatovat jako usměvavého a dobře vychovaného klučinu. „Vždycky mě uměl rozesmát, každý den,“ vzpomínal jeho otec. A varoval ostatní rodiče. „Všímejte si, co vaše děti na těch mobilech dělají,“ dodal k tragédii. 

Video  Epicentrum - David Slížek  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání