Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Influencerka pobouřila Bali: Deportace za hanbaté snímky u posvátného stromu

Autor: pma - 
14. dubna 2023
21:21

Ruská influencerka Luiza Kosykhová pobouřila obyvatele indonéského ostrova Bali poté, co se nahá vyfotila u posvátného stromu v Bayan Village. Ten v oblasti stojí přes 700 let a pro tamní obyvatele má strom silný duchovní význam. Ruska byla za svůj prohřešek zatčena a tamní úřady plánují opatření, aby k podobnému znesvěcování místa turisty a influencery už nedocházelo.

Obyvatelé indonéského ostrova Bali, který je v posledních letech oblíbenou destinací u mnoha turistů celého světa, jsou opět na nohou. Do regentství Tabanan na jihu ostrova přijíždí pravidelně tisíce cizinců a jejich cílem je posvátný strom, který se nachází v blízkosti chrámu Babakan. Na místě rostlina stojí přes sedm set let.

Místní jsou na nohou

Místní věří, že tato dřevina má mnoho zázračných schopností, a dokáže dokonce léčit i závažné nemoci. U vysokého, bílo-šedého stromu se turisté často fotí, hlavně v jeho rozvětvených kořenech.

Podobnou fotografii si před nedávnem udělala i čtyřicetiletá ruská influencerka Luiza Kosykhová. To by asi místní ještě přežili, podobných fotek vznikají stovky, ale Luiza zašla ještě dál. K posvátnému stromu se Ruska přitiskla nahá.

Inkriminovaný snímek Luiza sice za krátko ze sociálních sítí smazala, to ale tamní úřady neobměkčilo. Šéf imigračního úřadu v Denpasaru potvrdil, že influencerka byla zatčena a bude z Bali deportována zpět do Ruska. Kdy se tak stane, ale neupřesnil.

Není to poprvé

Na fotku polonahé Luizy naštvaně reagovali stovky uživatelů sociálních sítích. „Všem cizincům, kteří nerespektují naši zemi, vzkazuji: Bali je náš domov, ne váš!“ vzkázala na Instagramu například aktivistka Ni Luh Djelantik.

Není to ovšem poprvé, kdy k podobnému činu došlo. Ruská influencerka a cvičitelka jógy Alina Yoga, se vloni na jaře, podobně jako Luiza, vyfotila u posvátného stromu. Alina byla na snímcích úplně nahá a místní byli z jejího neohleduplného jednání vzteky bez sebe.

Instruktorka se za fotografie nakonec omluvila, přihlásila se na policii a na sociálních sítích popsala, že nechtěla nikoho urazit a že netušila, o jakou památku se jedná.

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání