Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Erik (†21) si chtěl udělat selfie na odstaveném vagonu: Zabil ho elektrický proud!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: rc - 
13. dubna 2023
11:19

Obrovská tragédie se stala o Velikonočním pondělí ve slovenském městě Galanta. Jednadvacetiletý Erik si chtěl udělat selfie na vlakovém vagonu. Ovšem ve chvíli, kdy na něj vylezl, jej zasáhl elektrický proud. Na místě zemřel.

Záchranné složky v pondělí v podvečer vyjížděly na vlakové nádraží v Galantě. Teprve jednadvacetiletý Erik tam podle informací slovenského deníku Nový Čas vylezl na odstavený vagon. Chtěl si udělat selfie. Ovšem pořízení fotografie jej stálo život. Zasáhl ho proud z trolejového vedení.

Svědkyně tragédie

Erik utrpěl vážná zranění a na místě zemřel. Svědkem strašlivé tragédie měla být jeho kamarádka. „Případ byl na polici nahlášen v pondělí krátce před 18. hodinou. Na místo byli okamžitě vysláni železniční policisté i záchranáři, kteří už nedokázali mladému muži pomoci,“ uvedla pro výše zmíněný deník policejní mluvčí Mária Linkešová.

Erik pocházel z obce Glabušovce, nicméně podle starosty obce Štefana Chudého ho jeho máma dala jako dítě do ústavu, kde vyrůstal. „Už bychom ho teď ani nepoznali, dlouhé roky jsme ho neviděli. Je to velká tragédie, škoda mladého života,“ uvedl starosta.

Video  Letecké záběry nehody vlaků v Řecku  - Reuters
Video se připravuje ...

fionora ( 13. dubna 2023 14:34 )

Bože, co jsi to zplodil.

Libor Jendrýsek ( 13. dubna 2023 13:21 )

V trolejích je až 25000 Voltů, takového vedení se člověk nemusí ani dotknout - napětí (proud) přeskaje na desítky cm, škoda že za svou neznalost zaplatil cenu nejvyšší......

Citronel ( 13. dubna 2023 12:40 )

S takovým jménem by měl v životě jen samé utrpení a časem by stejně něco přišlo, byla to jen otázka času, ale mohl tu ještě požít, byl mladý, zabila ho nevzdělanost.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání