Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mladý řidič během hovoru se záchranáři upadl do bezvědomí: Zachránil ho operátor Vojta a ochotná pumpařka

Video se připravuje ...
Autor: VaB - 
12. dubna 2023
15:39

Mladíkovi se za volantem udělalo špatně, rychle zastavil na benzínové stanici a přivolal si pomoc. Během hovoru se záchrankou ale upadl do bezvědomí. Operátor Vojta nezahálel, zburcoval pomoc přímo na čerpačce, a muže se tak díky němu podařilo zachránit.

K dramatické situaci došlo konci března. Na linku středočeské záchranné služby volal mladý řidič, kterému se za volantem přitížilo. Radši proto zastavil na nejbližší čerpací stanici. Jenže během toho, kdy operátorovi záchranky Vojtovi popisoval zdravotní obtíže, upadl do bezvědomí.

„Vojta věděl, že potřebuje rychle najít někoho, kdo by muži pomohl. Zavolal proto na benzínovou stanici a požádal o pomoc,“ popisují středočeští záchranáři. Bylo štěstím, že telefon zvedla ochotná žena a muži se vydala na pomoc.

Toho našla v autě ležet v bezvědomí a začala mu pomáhat. „Zachovala se statečně a postupovala podle pokynů našeho kolegy, dokud nedorazili záchranáři.  Díky její ohleduplnosti a ochotě pomáhat se podařilo muži poskytnout rychlou a účinnou pomoc,“ dodali záchranáři s tím, že se muže podařilo zachránit.

Video  Záchrana života ve Zbraslavi.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání